PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι έγραψε ιστορία – Μεγάλη πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League


Το Περιστέρι έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του, κάνοντας το 2-1 στη σειρά με την κάτοχο του τίτλου Βόννη και κλείνοντας εισιτήριο για το Final Four του Basketball Champions League στο Βελιγράδι.

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του επικράτησαν στο τρίτο ματς της σειράς των προημιτελικών με τη Βόννη με 77-89 μέσα στη Γερμανία και έστειλαν στα ουράνια τον κόσμο όλης της πόλης σε μια ιστορική βραδιά.

Δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο γήπεδο στηρίζοντας την ομάδα και πολλοί περισσότεροι κατέκλυσαν την πλατεία του Δημαρχείου στο Περιστέρι, εκεί όπου δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα γιορτάζοντας αυτή τη μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι.

Στα αγωνιστικά το Περιστέρι έλεγξε το ματς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και είχε κορυφαίους στη βραδιά τους Τζο Ράγκλαντ, Ζερμέν Λοβ, Ελάιζα Μήτρου Λόνγκ και Τρέβορ Τόμπσον.

Το ματς

Οι παίκτες του Σπανούλη χρειάστηκαν ένα τρίλεπτο για να μπουν στο παιχνίδι. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν κάνει 5 λάθη όμως για καλή τους τύχη οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν μομέντουμ. Από τη στιγμή που Μήτρου-Λονγκ και Ράγκλαντ ανέβασαν ρυθμό ακολούθησε ένα εξαιρετικό επτάλεπτο για το +10.

Οι δύο γκαρντ του Περιστερίου συνεργάστηκαν άψογα με τον Τρέβορ Τόμπσον που ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν σημαντικές βοήθειες με Χουγκάζ και Πουλιανίτη να είναι εμφανώς εντός παιχνιδιού. Με 9/11 δίποντα και 2/3 τρίποντα τελείωσε την πρώτη περίοδο το Περιστέρι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο το Περιστέρι κρατούσε το προβάδισμα χάρη στην άμυνά του, στο δεύτερο χρειάστηκε την επίθεσή του. Οι Γερμανοί βρήκαν ρυθμό μειώνοντας στο -4 (40-44) όμως στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου ένα νέο ξέσπασμα των παικτών του Σπανούλη ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +10, προτού ο Γουότσον δημιουργήσει με δύο βολές από φάουλ στην εκπνοή το 43-51 του ημιχρόνου.

Τζο Ράγκλαντ και Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ είχαν αναλάβει εξ ολοκλήρου την οργάνωση και εκτέλεση των επιθέσεων της ελληνικής ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη τακτική δεν έβγαινε σε μεγάλο βαθμό. Η άμυνα κράταγε το προβάδισμα μεν, αλλά τα λάθη και κυρίως οι χαμένες βολές αυξάνονταν.

Από τη στιγμή που ο Φομπς ζεστάθηκε παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Φρέι, οι Γερμανοί μείωσαν στον πόντο (62-63) αλλά μια ασίστ και ένα buzzer-beater του Ράγκλαντ δημιούργησαν ένα +5 (62-67) με το οποίο μπήκαν στην τελευταία περίοδο οι Περιστεριώτες.

Σε προσωπική μονομαχία Ράγκλαντ εναντίον Φρέι έτεινε να εξελιχθεί το πρώτο διάστημα της τέταρτης περιόδου με τον Αμερικανό του Περιστερίου να οδηγεί τον Νορβηγό στο τέταρτο φάουλ του. Ο Λοβ έδωσε σημαντικές βοήθειες όταν ο ηγέτης της ομάδας του ήταν κλεισμένος ενώ ο Μήτρου-Λονγκ επέστρεψε ζεστός από τον πάγκο βάζοντας μεγάλο τρίποντο για το 68-75, ένα πεντάλεπτο πριν το φινάλε.

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και ο Ζερμέν Λοβ ήταν οι “άσσοι στο μανίκι” του Σπανούλη και μίλησαν την κρίσιμη ώρα όταν όλη άμυνα των γηπεδούχων είχε προσαρμοστεί στο δίδυμο των Ράγκλαντ και Τόμπσον. Ο Κασελάκης έβγαλε μεγάλες άμυνες, άπαντες διαχειρίστηκαν άρτια το διψήφιο προβάδισμα με το οποίο μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο και το Περιστέρι πανηγύρισε μια ιστορική νίκη και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο!

Πανέμορφες εικόνες στο τέλος της αναμέτρησης τόσο με τους παίκτες του Σπανούλη που πανηγύρισαν με τους Έλληνες φιλάθλους που μετέτρεψαν το γήπεδο σε Κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 43-51, 62-67, 77-89

Περιστέρι (Βασίλης Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 2, Κασελάκης 5, Λοβ 16, Ράγκλαντ 21, Ρένφρο 5, Χουγκάζ 6, Μήτρου-Λόνγκ 15, Πουλιανίτης 3, Τόμσον 14, Γουίλιαμς 2, Ξανθόπουλος, Ζούγρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η νύχτα έγινε μέρα στο Περιστέρι για τη μεγάλη πρόκριση! (vid)

Peristeri News

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Περιστερίου 2024 από την Πνευματική Στέγη

Peristeri News

Τελικός για το Περιστέρι στη Βόννη

Peristeri News

Leave a Comment