PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι ανακοίνωσε τον Αλέκσα Ραντάνοφ


Πανίσχυρο για την Basket League και το BCL αναμένεται να είναι το Περιστέρι που ανακοίνωσε ακόμα μια σημαντική μεταγραφή.

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον αθλητή Αλέκσα Ραντάνοφ (24χρ., 2.01), ο οποίος θα φοράει την φανέλα του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Ο 24χρονος φόργουορντ θα ενισχύσει τους «κυανοκίτρινους» στην προσπάθεια τους να εκπληρωθούν οι στόχοι τους τη νέα χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Basketball Champions League.

Το βιογραφικό του

Ο Αλέκσα Ραντάνοφ γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1998 στο Βελιγράδι, έχει ύψος 2μ01 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα, αγωνιζόμενος αρχικά στις ακαδημίες του συλλόγου (είχε τρεις τελικούς στην Euroleague των μικρών και μια κατάκτηση), ενώ τη σεζόν 2015-2016 φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας έχονας σε 22 παιχνίδια 3,2 πόντους και 1,1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην KK FMP ως δανεικός από τον Ερυθρό Αστέρα. Το 2018 κλήθηκε ξανά πίσω στους «ερυθρόλευκους» και τη σεζόν 2020-2021 ήρθε το ντεμπούτο στην Euroleague, το οποίο έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2020 όταν η σέρβικη ομάδα επικράτησε με 74-71 εντός έδρας του Παναθηναϊκού, με τον Ραντάνοφ να έχει πέντε πόντους σε 14:49 λεπτά συμμετοχής.

Την περσινή χρονιά (2021-2022) αγωνίστηκε στην Ιγκοκέα, όπου σε 28 παιχνίδια στην Αδριατική Λίγκα είχε 8,2 πόντους και 3,7 ριμπάουντ, ενώ στο BCL όπου βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ είχε σε εννιά παιχνίδια 7,1 πόντους και 4,2 ριμπάουντ μέσο όρο.

Μάλιστα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στον πρώτο αγώνα εντός έδρας έφτασε κοντά στο νταμπλ ντάμπλ με 13 πόντους και 7 ασίστ και οδήγησε την Ιγκοκέα στη νίκη, ενώ στην έδρα του ΠΑΟΚ είχε δυο πόντους και δυο ριμπάουντ, με την ομάδα του να παίρνει ξανά τη νίκη.

Σε εθνικό επίπεδο είναι διεθνής με την Εθνική Σερβίας και μάλιστα αγωνίστηκε πρόσφατα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου σε τέσσερις συμμετοχές (με το Βέλγιο και τη Σλοβακία εντός και εκτός έδρας) είχε 3,3 πόντους και 2,3 ριμπάουντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment