PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το παραεμπόριο δεν απεργεί ποτέ στο Περιστέρι


Χθες ήταν μια ομολογουμένως πρωτοφανής μέρα για τη χώρα μας αφού αρκετοί ιδιοκτήτες μαγαζιών κυρίως στις γειτονιές της πόλης μας, επέλεξαν να απεργήσουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των αυτονόητων.

Το ίδιο δε συνέβη και με τους πωλητές παράνομων προϊόντων του Περιστερίου. Οι περισσότεροι ήταν στις θέσεις τους από νωρίς και όπως κάθε μέρα έτσι και χθες πούλησαν αρκετά προϊόντα τους ανενόχλητοι.

Μάλιστα μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσαν δύο περιπτώσεις. Στη μια, λίγα μέτρα έξω από ένα μαγαζί που πουλάει τσάντες και αξεσουάρ, υπήρχε ένας παράνομος πωλητής με τα ίδια ακριβώς προϊόντα ενώ λίγο πιο κάτω έξω από γνωστό κατάστημα με αθλητικά υποδήματα, ένας υπαίθριος πωλητής πουλούσε αθλητικά παπούτσια!

IMG_0960
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016: Το παραεμπόριο δεν απεργεί ποτέ στο Περιστέρι

Αντιλαμβανόμενοι τη δυσβάσταχτη κατάσταση με φόρους, υψηλά ενοίκια, κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων και πληρωμή των μισθών του υπαλληλικού προσωπικού γράφουμε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα για την ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων ούτως ώστε να υπάρξουν σοβαρές κινήσεις για τη πάταξη του παραεμπορίου στο Περιστέρι.

Άλλωστε η διακίνηση αυτών των προϊόντων είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Φτηνά προϊόντα και πολλές φορές επιβλαβή για τον οργανισμό του ανθρώπου πωλούνται χωρίς καμία απόδειξη, όλα με μαύρη αγοραπωλησία.

Το παραεμπόριο λοιπόν χτυπάει την τοπική αγορά εκεί που πονάει. Όταν ένας τοπικός καταστηματάρχης της πόλης μας που πουλάει παπούτσια αντιμετωπίζει έναν παράνομο πωλητή, σίγουρα θα βγει χαμένος. Και ο λόγος απλός. Ο παράνομος πωλητής έχει μηδέν έξοδα!

Χρειάζονται λοιπόν κινήσεις από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους για να καταπολεμηθεί το παραεμπόριο και συνάμα να επέλθει τόνωση της αγοράς, έστω και μικρή. Γιατί μπορεί ο κόσμος να μην έχει χρήματα για αγορές αλλά δυστυχώς όταν κάποιος του πουλήσει κάτι «τσάμπα», θα το αγοράσει χωρίς να σκεφτεί την υγεία του και γενικότερα ότι το παραεμπόριο είναι μια παράνομη, «μαύρη» πώληση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment