Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το ουκρανικό κοινοβούλιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Γιατσένιουκ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Μόνο 16 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραίτησής του, ενώ 109 τάχθηκαν κατά.

Δεν έκανε δεκτή το κοινοβούλιο της Ουκρανίας απέρριψε την παραίτηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσένιουκ, αποφεύγοντας έτσι μια νέα πολιτική κρίση στη χώρα που εμπλέκεται σε μια στρατιωτική σύρραξη στα ανατολικά με αυτονομιστές αντάρτες.

Μόνο 16 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραίτησής του, ενώ 109 τάχθηκαν κατά.

Ο Γιατσένιουκ υπέβαλε την παραίτησή του στις 24 Ιουλίου αφού δύο από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Ουντάρ (Γροθιά) και το Σβόμποντα (Ελευθερία), εγκατέλειψαν την κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, κάτι που επιθυμεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Αν δεν σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός σε διάστημα ενός μήνα, ο Ποροσένκο μπορεί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κοιτούν προς την ΕΕ

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment