PeristeriNews.gr
Lifestyle

Tο νυφικό της Κέιτ


Το νυφικό της πριγκίπισας έγινε παγκόσμιο θέμα συζήτησης και συγκέντρωσε τα κολακευτικότερα των σχολίων από απλό κόσμο μέχρι των μετρ της διεθνούς μόδας.

Το νυφικό της πριγκίπισας έγινε παγκόσμιο θέμα συζήτησης και συγκέντρωσε τα κολακευτικότερα των σχολίων από απλό κόσμο μέχρι των μετρ της διεθνούς μόδας.

Το νυφικό αποτελούνταν από ένα κορσάζ από ιβουάρ δαντέλα, με ψηλή λαιμόκοψη και μακριά μανίκια από δαντέλα, ενώ η εντυπωσιακή φούστα ήταν από σατέν, στο ίδιο χρώμα.

Σε ανακοίνωσή του Clarence House αναφέρθηκε ότι η Kate επέλεξε τον οίκο McQueen για το νυφικό της «για την αισθητική και την άψογη τεχνική του». «Η δεσποινίς Μίντλεντον επιθυμούσε το φόρεμα της να συνδυάζει παράδοση και μοντέρνα στοιχεία, με το καλλιτεχνικό όραμα που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του οίκου».

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε, ακόμα ότι το σχέδιο του νυφικού «αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση του χειροποίητου…Η δημιουργία της κυρίας Burton ήταν εμπνευσμένη από αυτή την κληρονομιά, διατηρώντας, μέσω του τρόπου κοψίματός της, αλλά και των διακοσμητικών στοιχείων, τον σύγχρονο και θηλυκό χαρακτήρα της».

Η δαντέλα που κοσμούσε το μπούστο και τα μακριά μανίκια του φορέματος φτιάχτηκε χειροποίητα στην Βασιλική Σχολή Κεντήματος του Λονδίνου, που έχει ως έδρα το Hampton Court Palace. Το σχέδιο περιελάμβανε λουλούδια, που είχαν κοπεί μεμονωμένα από δαντέλα, και στη συνέχεια ράφτηκαν στο χέρι, πάνω σε μεταξωτό τούλι. Το μπούστο και η φούστα ράφτηκαν από την ίδια, χειροποίητη δαντέλα, καθώς και από γαλλική δαντέλα Chantilly. Το κορσάζ, στενεμένο στη μέση και «γεμισμένο» στους γοφούς, ήταν εμπνευσμένο από την παράδοση της κορσεδοποιίας της Βικτοριανής εποχής. Η ουρά της φούστας είχε μήκος περίπου 2,5 μέτρα.

Η Κέιτ φόρεσε μακρύ πέπλο, φτιαγμένο από στρώσεις από μαλακό τούλι, κεντημένο με μικρά, χειροποίητα λουλούδια. Το πέπλο συγκρατούσε στη θέση του μία τιάρα του οίκου Cartier, το οποίο δάνεισε στη νύφη η βασίλισσα Ελισάβετ. Η τιάρα κατασκευάστηκε από τον οίκο το 1936, και δόθηκε στη βασίλισσα ως δώρο για τα 18α γενέθλια της από την μητέρα της, όταν αυτή ακόμα ήταν πριγκίπισσα. Η νύφη φόρεσε, ακόμα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντια, σε σχήμα φύλλων βελανιδιάς, το οποίο ήταν δώρο από τους γονείς της.

Τα παπούτσια ήταν χειροποίητα, φτιαγμένα από το team του οίκου McQueen, από σατέν και δαντέλα. Το μπουκέτο που κράτησε αποτελούνταν από μυρτιά, κρίνα, ένα είδος γαρύφαλλων που στα Αγγλικά ονομάζεται Sweet William και υάκινθους.

Η σχεδιάστρια του νυφικού Σάρα Μπάρτον εξέδωσε ανακοίνωση για το φόρεμα, όπου ανέφερε: «Ήταν εμπειρία ζωής για μένα να δουλέψω με την Κάθριν Μίντλεντον για τη δημιουργία του νυφικού της, και απόλαυσα την κάθε στιγμή της διαδικασίας. Ήταν τεράστια τιμή που μου ζητήθηκε να το κάνω, και είμαι πολύ περήφανη για αυτό που δημιουργήσαμε εγώ, και η ομάδα του οίκου. Είμαι πολύ χαρούμενη που το φόρεμα αντιπροσωπεύει τα καλύτερα στοιχεία των Βρετανών χειρωνακτών. Τα σχέδια του Alexander McQueen έχουν να κάνουν με την σύνθεση αντιθέσεων, για τη δημιουργία εντυπωσιακών φορεμάτων και ελπίζω ότι, “παντρεύοντας” παραδοσιακά υφάσματα και κεντήματα, με μοντέρνες δομές και σχέδια, δημιουργήσαμε ένα όμορφο φόρεμα για την ημέρα του γάμου της Κάθριν. Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ συναρπαστικοί και μοναδική εμπειρία για την ομάδα μου κι εμένα, αφού δουλέψαμε κοντά στην Κάθριν για να δημιουργήσουμε αυτό το φόρεμα, κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας».

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει γιατί ο οίκος αρνήθηκε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δημιουργία του νυφικού, η Μπάρτον δήλωσε: «Όπως είναι κατανοητό, η Κάθριν ήταν πολύ αποφασισμένη να κρατήσει όλα τα στοιχεία μυστικά, όπως επιθυμεί κάθε νύφη. Είχαμε υποχρέωση να κρατήσουμε λοιπόν τον ρόλο μας μυστικό ως την ημέρα του γάμου», και συνέχισε: «Η Catherine ήταν εκθαμβωτική σήμερα και η ομάδα του οίκου McQueen είναι περήφανη για όσα έχει δημιουργήσει. Το νυφικό ήταν μόνο ένα από τα στοιχεία που συνέθεσαν μια υπέροχη ημέρα, και δεν πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσω περαιτέρω το πόσο μεγάλη τιμή ήταν για εμένα να εργαστώ σε αυτό το project. Εύχομαι στους νεόνυμφους,δούκα και δούκισα του Κέμπριτζ κάθε ευτυχία και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Peristeri News

Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision

Peristeri News

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι

Peristeri News

Leave a Comment