PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ αρνείται ότι η επιδρομή είχε στόχο τον Καντάφι


Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Λιβυκής κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο νεώτερος γιος του Λίβυου ηγέτη και τρία από τα εγγόνια του, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, ή τον ίδιο.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Λιβυκής κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο νεώτερος γιος του Λίβυου ηγέτη και τρία από τα εγγόνια του, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, ή τον ίδιο.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

” Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια “, ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.

” Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες “, τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

” Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης “, σημείωσε ο κορυφαίος Νατοϊκός αξιωματούχος.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του γιου του Καντάφι

Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που φέρουν να έχει σκοτωθεί σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άλιστερ Μπερτ.

“Δεν έχουμε επιβεβαίωση μέχρι στιγμής. Πρόκειται ακόμη για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Φοβούμαι ότι δεν ξέρουμε τι ισχύει”, είπε ο Μπερτ όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Sky News για την ανακοίνωση της λιβυκής κυβέρνησης ότι ένας γιος του Καντάφι και τρία εγγόνια του σκοτώθηκαν στην Τρίπολη τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ο Μπερτ σχολίασε ότι συχνά τα στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου τοποθετούνται σε περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι.

Το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει συγκεκριμένα άτομα

Το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει “συγκεκριμένα άτομα” κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λιβύη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι κατά τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

“Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας είναι απολύτως σαφής. Είναι σύμφωνη με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ και αφορά την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων στοχεύοντας την πολεμική μηχανή του Καντάφι, δηλαδή άρματα και πολυβόλα, εκτοξευτές πυραύλων αλλά επίσης και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου”, είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει την “ανεπιβεβαίωτη” πληροφορία ότι ένας γιος και τρία εγγόνια του Καντάφι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τους αμάχους στη Λιβύη

Η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν ένας από τους γιους και τρία εγγόνια του Λίβυου συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι αποτελεί απόδειξη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν προστατεύει τους πολίτες, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος βουλευτής Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

“Είναι μια σαφής επιβεβαίωση ότι η αντιλιβυκή συμμαχία κάνει αδιακρίτως χρήση βίας”, είπε ο βουλευτής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επικρίνει τις δυτικές χώρες για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια που θέτει η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην προστασί
α των αμάχων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment