PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσει, αλλιώς η χώρα θα χρεοκοπήσει»


Δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να περάσει, γιατί αλλιώς η χώρα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε, στον Βήμα FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι θα είναι καταστροφικές, ενώ υποστήριξε ότι δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

«Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να περάσει ούτως ή άλλως, γιατί αλλιώς η χώρα θα χρεοκοπήσει, θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω, δεν θα έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι αναγκαστικό» τόνισε, υποστηρίζοντας όμως ότι «αυτό δεν φτάνει».

«Πρέπει να πεις εν συνεχεία ότι θα κάνεις και μεγάλες αλλαγές: αλλαγές στο κράτος, αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει εισόδημα στη χώρα, και αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, που σήμερα δεν είναι αξιόπιστο -όπως μας λένε οι πολίτες- για να γίνει αξιόπιστο, έστω και με μεγάλες αλλαγές που θα θίξουν όλους μας» συμπλήρωσε και τάχθηκε υπέρ των αλλαγών ακόμα και σε πρόσωπα, «που πιθανόν να μην έχουν πετύχει στο έργο τους».

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Πρωτόπαπας εκτίμησε ότι θα ήταν «καταστροφικές» για τη χώρα, ενώ σε ερώτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είπε ότι αυτό είναι κάτι που θέλει συζήτηση, αλλά δεν μπορεί να το απορρίψει. «Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα που πρέπει να σχεδιάσουμε την πολιτική, να πείσουμε ότι υπάρχει αυτή η προοπτική και εν συνεχεία εάν χρειαστεί και κάτι τέτοιο εγώ το αφήνω ανοιχτό».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι ο κόσμος ζητά αισιοδοξία και προοπτική και για το λόγο αυτό απαιτούνται οι αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στο οικονομικό μοντέλο.

Ως προς τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά και την επιστολή των 16 βουλευτών στον πρωθυπουργό, ο κ. Πρωτόπαπας παρέπεμψε στη συνεδρίαση της ΚΟ, την Τρίτη.

«Το θέμα δεν είναι τι θα πείσουμε εμείς. Οι άνθρωποι έχουν και μυαλό και προσωπικότητα. Το θέμα είναι από τον διάλογο να πειστούμε όλοι και να δημιουργηθούν συναντιλήψεις» επισήμανε.

Όσον αφορά στα πεπραγμένα στην Οικονομία, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις στο «γιατί παρουσιάστηκε η ‘τρύπα’», αφού -όπως τόνισε- «μπορεί να υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι, αλλά υπάρχουν και υποκειμενικοί». Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι κατά τη συζήτηση στην ΚΟ θα συζητηθεί και το πώς θα ξεπεραστούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment