PeristeriNews.gr
Απόψεις

Το λουκέτο στην ΕΡΤ και η δημοκρατία μας



Του καρδιολόγου Κώστα Λαλένη, Δημοτικού συμβούλου Περιστερίου.

[ Όχι στον Αυταρχισμό Ναι στον Εκσυγχρονισμό και την Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ]

Του καρδιολόγου Κώστα Λαλένη

Δημοτικού συμβούλου

Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με την ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, λέει σε συνέντευξή της η γενική διευθύντρια της EBU

Ιγκριντ Ντελτάρ, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, «έκοψε» το σήμα εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας.

Εγώ να θυμίσω ανάλογη ενέργεια από τους αλήστου μνήμης Απριλιανούς και από το καθεστώς Τσαουσέσκου,[ χωρίς φυσικά να ταυτίζω την Δημοκρατία μας με τα συγκεκριμένα καθεστώτα].

Το πρόσχημα της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του Δημόσιου χρήματος που έθεσε ως δικαιολογία ο Πρωθυπουργός και ο κ.Κεδίκογλου,- υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα-, θα ήταν ένα σοβαρό επιχείρημα, εάν υπεύθυνοι γι αυτά δεν ήταν και οι ίδιοι ,που τα καταγγέλλουν σήμερα με καθυστέρηση πολλών ετών.

Δεν είναι οι ίδιοι, που αποφάσιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μαζί και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για τα golden boys της ΕΡΤ, για τα «χρυσά» συμβόλαια, τις πανάκριβες παραγωγές, τους εξωπραγματικούς μισθούς των ημέτερων διπλο και τριπλοθεσιτών γαλάζιων και πράσινων ¨κολλητών» δημοσιογράφων και όχι μόνο;

Ποιος αλήθεια υπέγραψε για τα 3500 ευρώ που εισέπραττε κόρη πρώην βουλευτή για την οποία δημιουργήθηκε ειδική θέση; Ποιος ευθύνεται για τους παχυλούς μισθούς του διευθυντή ειδήσεων, του διευθύνοντος συμβούλου, και των ευάριθμων ειδικών γραμματέων τους;

Ποιος ευθύνεται για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ των πολυπρόσωπων αποστολών στο εξωτερικό; Για τις τεράστιες αμοιβές Σαββατο-βραδυνών εκπομπών;

Για τις πλούσιες αμοιβές τηλεπαρουσιάστριας και άλλων τηλεοπτικών «αστέρων»; κ.ο.κ

Ασφαλώς όχι οι εργαζόμενοι , ούτε οι συνδικαλιστές, στους οποίους ρίχνετε το ανάθεμα.

Και αντί τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που έχουν την κύρια ευθύνη για την αδιαφάνεια και τις ρεμούλες στην ΕΡΤ να συστήσουν διακομματική επιτροπή προκειμένου να «στήσουν» μια υγιή δημόσια τηλεόραση, έρχεται η κυβέρνηση να βάλει λουκέτο, και να στείλει στην ανεργία 2500 οικογένειες οι περισσότερες των οποίων αμείβονται με μισθούς πείνας.

Επίσημη δικαιολογία; Να σταματήσει την «ρεμούλα»!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όμως, Μάρτιν Σούλτ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από την τρόϊκα ενώ η απόφαση είναι δική του και της κυβέρνησής του.

Ο πρόεδρος της ΕΒU –Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση- ,Ζαν Πολ Φιλιππό ,είπε σε συνέντευξή του, ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας έχει ξεπεράσει.

Η ΕΡΤ είναι σύντροφος ήταν το πρώτο μας κανάλι. Δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να έχει κόψει το σήμα δημόσιου τηλεοπτικού φορέα.

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η ελευθερία της έκφρασης, και η ίδια η Δημοκρατία.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι ότι έκλεισε η ΕΡΤ αλλά το πώς και το γιατί «έπεσε» το σήμα της και « μαύρισαν» οι οθόνες.

Το πρόβλημα είναι ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η περιφρόνηση των θεσμών από την κυβέρνηση.

Είναι ο πανικός της για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ που την οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της ΕΡΤ είναι ΕΘΝΙΚΟΣ γιατί μεταξύ άλλων προάγει τον πολιτισμό και τον μεταφέρει σε όλες της Ηπείρους, στέλνει την παρουσία του Έθνους στην ακριτική Ελλάδα και στην Ομογένεια.

Σήμερα τα νησιά μας και ο Έβρος αφέθηκαν βορά στην προπαγάνδα των Τούρκων και των Γερμανών και οι υπόλοιποι Έλληνες στην προπαγάνδα των ιδιωτικών συμφερόντων του MEGA, τoυ ANTENNA, και του ΣΚΑΙ.

Με το νέο νομοσχέδιο μεθοδεύεται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών και επιχειρηματιών των ΜΜΕ, τα κερδοφόρα κομμάτια της ΕΡΤ – διαφήμιση, αρχείο, αθλητικά γεγονότα κλπ-. Και βέβαια την ζημιά των εταιριών από συμβάσεις που «λύθηκαν» βιαίως θα τις πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν επικεντρώνεται στενά στην ΕΡΤ, αλλά στην Δημοκρατία μας που την έστησαν στο απόσπασμα.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ , ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να εξυγιανθεί χωρίς να κλείσει.

Τώρα είναι η ώρα των κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι έχουν τεράστια συν-ευθύνη για τα όσα τρομερά συμβαίνουν στην χώρα.

Στον βωμό της μη πτώχευσης, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας και βύθισαν στην απελπισία και στην φτώχεια τον Λαό, του φόρ
τωσαν επιπλέον την ευθύνη του εκτροχιασμού , αφού πρώτα φρόντισαν επιμελώς επί δεκαετίες να εκμαυλίσουν την συνείδησή του.

Το ερώτημα που πλανάται είναι η στάση τους στο θέμα της ΕΡΤ. Γνώριζαν η όχι;

Εάν είχαν ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό και δεν αντέδρασαν, οφείλουν να παραιτηθούν αμέσως. Οι Δημοκρατικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να γίνονται συμμέτοχες σε αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις.

Εάν πάλι δεν είναι έτσι, οι πρόεδροι των συν-κυβερνούντων παρατάξεων πρέπει να άρουν την εμπιστοσύνη τους από αυτήν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, δίνοντας την δυνατότητα στον Λαό να αποφασίσει για την τύχη του.

Οι Δημοκρατικοί πολίτες δεν μπορούν να εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυθαιρετεί, που εκβιάζει και που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΝΑΙ η ΕΡΤ πρέπει να εξυγιανθεί, όμως η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική μεθόδευση, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με λόγια, ούτε μπορεί να υπάρχει η παραμικρή υποψία για «υπόγειες» συνεννοήσεις και συμφωνίες εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Τώρα είναι η ώρα της ενωμένης συστηματικής δράσης όλων των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων της χώρας, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, λίγο πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα του ξεπουλήματος της χώρας και μετατροπής της σε προτεκτοράτο των Γερμανών και των συνεταίρων τους.

Μπορεί να σωθεί η χώρα και οι επερχόμενες γενιές; Ναι, είναι στο χέρι μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment