PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το κοινοβούλιο απέπεμψε την πρωθυπουργό του Περού με πρόταση μομφής


Κατηγορείται για κατασκοπεία κατά πολιτικών της αντιπάλων.

Το Κογκρέσο του Περού υπερψήφισε αργά το βράδυ της Δευτέρας την πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Άνα Χάρα, η οποία κατηγορείται για κατασκοπεία εις βάρος των αντιπάλων της.

Το γεγονός συνιστά πλήγμα εναντίον του προέδρου Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος τώρα καλείται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Εβδομήντα δύο βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης της πρωθυπουργού από τα καθήκοντά της έπειτα από παραμονή της στην εξουσία μικρότερη από ένα χρόνο, ενώ 42 ψήφισαν κατά.

Η κ. Χάρα, η οποία αρνείται ότι κατασκόπευε τους πολιτικούς της αντιπάλους, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή της στον πρόεδρο, ο οποίος με τη σειρά του έχει 72 ώρες περιθώριο για να την κάνει δεκτή.

«Είναι τιμή μου που με καθαίρεσε αυτό το Κογκρέσο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η κ. Χάρα.

Ο επόμενος πρωθυπουργός που θα ορίσει ο κ. Ουμάλα θα είναι ο έβδομος στη μέχρι σήμερα θητεία του, που είναι μικρότερη από τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος μπορεί ακόμη να ορίσει νέους υπουργούς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις αν προτίθεται να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Αλόνσο Σεγούρα, ο οποίος είναι δημοφιλής στους κύκλους των επενδυτών και στην επιχειρηματική κοινότητα του Περού.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του κ. Ουμάλα κινείται στο 25% αυτό τον χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos Peru, εν μέσω καταγγελιών για σκάνδαλα δωροδοκίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment