PeristeriNews.gr
Πολιτική

To ΚΚΕ ζητά την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ


Με αφορμή την συμπλήρωση των 32 ετών από την κύρωση της Συνθήκης Ένταξης.

Την αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, σε εκτενή ανακοίνωση του, με αφορμή την συμπλήρωση των 32 ετών από την κύρωση της Συνθήκης Ένταξης.

Η Κεντρική Επιτροπή, θεωρεί ότι «ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Τη λύση προτείνει να την δώσει «μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που ξεκινάει από τους τόπους δουλειάς και απλώνεται παντού, που δίνει ταυτόχρονα καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των ανέργων, της λαϊκής οικογένειας, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, χωρίς να χάνει το στόχο της ριζικής ανατροπής».

Όσον αφορά στη σημερινή συγκυρία, το ΚΚΕ, τονίζει ότι «ο λαός έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τις πολιτικές δυνάμεις του “ευρωμονόδρομου” να απολογηθούν για τις θέσεις τους, τις υποσχέσεις τους.

Παράλληλα εκφράζει την περηφάνια του ΚΚΕ που «αντιτάχθηκε και πάλεψε κατά της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. ‘Αντεξε και δεν λύγισε στις κάθε είδους επιθέσεις και εκβιασμούς».

Για να καταλήξει ότι «είναι καιρός η λαϊκή αγανάκτηση και η συσσωρευμένη εμπειρία να μετεξελιχθεί σε συνειδητή αποφασιστική πάλη και δράση κατά της ΕΕ των κομμάτων της. Τώρα χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του, το κόμμα που του είπε όλη την αλήθεια για να οργανώσουμε τη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα τα αλλάξει όλα προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment