PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το ΚΕΠ να γίνει το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών


Το ΚΕΠ να γίνει το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών είναι ο στόχος της Κυβέρνησης όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Μιλώντας στο Μega, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε πως η κυβέρνηση επενδύει στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, τόσο με τη φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

Υπογράμμισε δε, πως στόχος είναι η δημιουργία επιχειρηματικής γωνιάς μέσα στα ΚΕΠ, όπου θα εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δημιουργήσει διαδικτυακά μαθήματα για να μάθουν οι πολίτες να χειρίζονται το gov.gr για μια σειρά υπηρεσιών, όπως οι υπεύθυνες δηλώσεις και η άυλη συνταγογράφηση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην κατάργηση του fax στο Δημόσιο, σημειώνοντας πως η λειτουργία του κρίθηκε μη αναγκαία.

«Στόχος μας δεν είναι να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, αλλά να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε και για τα νέα κίνητρα που θα παρέχει η κυβέρνηση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών, προκειμένου να αυξηθούν οι διεθνείς παραγωγές στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment