PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ σχημάτισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Το Ισραήλ προχωρά στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και υπουργικού συμβουλίου διαχείρισης πολέμου, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ.

Η σχετική συμφωνία επετεύχθη μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων και ύστερα από τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, που πυροδότησαν τον πόλεμο.

Παράλληλα και ενώ όλα δείχνουν πως επίκειται εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel», θα δημιουργηθεί ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου», για να διευθύνει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, στο οποίο θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μπένι Γκαντζ.

Κρίσιμη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου

Ο Γκάντι Άιζενκοτ, μέλος του κόμματος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του IDF, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, θα έχουν το ρόλο του παρατηρητή.

Οι αρχές του τακτικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα του Γκαντζ θα έχει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση χωρίς χαρτοφυλάκια.

Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες, θα μείνει ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος, καθώς νωρίτερα αρνήθηκε να ενταχθεί στην κυβέρνηση εάν τα ακροδεξιά κόμματα «Θρησκευτικός Σιωνισμός» και «Otzma Yehudit» παραμείνουν σε αυτήν.

Κατά την περίοδο του πολέμου, δεν θα προωθηθούν νομοσχέδια ή κυβερνητικές αποφάσεις που δεν αφορούν στη διεξαγωγή του πολέμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment