PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν


Τα ξημερώματα της Παρασκευής όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, καθώς έπληξαν αεροπορική βάση στην πόλη Ισφαχάν, κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση πυραύλων στο Ισφαχάν, περιοχή του κεντρικού Ιράν, με την κρατική τηλεόραση της χώρας να αναφέρει πως ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις». Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε συγκεκριμένα πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης. Την ίδια ώρα ωστόσο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε λόγο για βομβαρδισμό αεροπορικής βάσης στο Ιράν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το χτύπημα είχε στόχο αεροπορική βάση του Ιράν, η οποία διαθέτει παλαιού τύπου μαχητικά αεροσκάφη F-14 και όχι πυρηνικά. Πράγματι και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επιβεβαιώνει πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν είναι «απόλυτα ασφαλείς». «Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λανθασμένες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε ιρανικούς στόχους τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Μετά τις πληροφορίες για τις «ισχυρές εκρήξεις», η χώρα τα ξημερώματα ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Την ίδια ώρα οι εμπορικές πτήσεις ανεστάλησαν σε πολλά ιρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Τεχεράνης.

 

 

Eίχε ενημερωθεί η αμερικανική κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιηθεί για την επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Παρότι είχαν προειδοποιηθεί δεν ενέκριναν ούτε συμμετείχαν με οποιονδήποτε ρόλο στην εκτέλεση της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο το NBC όσο και το CBS, μετέδωσαν συγκεκριμένα πως το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον για την επιχείρησή του στο Ιράν.

Το Ισραήλ σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε πως εντός των ημερών θα προχωρήσει σε απάντηση στο Ιράν, για την επίθεση εκατοντάδων drones και πυραύλων το Σάββατο. «Όμως δεν εγκρίναμε την απάντηση», συμπλήρωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN, την ώρα που ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει ακόμη την απάντησή του για την επίθεση.

 

Ιράν: Καταρρίφθηκαν αρκετά drones

Από την μεριά του το Ιράν, κάνει λόγο για κατάρριψη αρκετών drone από την αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει πυραυλική επίθεση. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος σε μήνυμά του τόνισε πως «ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας».

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζων ζημιά» μετά από τις εκρήξεις. «Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αναφέρθηκε καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με δημοσιογράφους του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Άγκυρα

Peristeri News

ΟΗΕ: Ψηφοφορία για ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος

Peristeri News

Σεισμός 6,3R ταρακούνησε την Ιαπωνία

Peristeri News

Leave a Comment