PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις και σε άλλες πόλεις της Ινδονησίας


Επιθέσεις και σε άλλες πόλεις της Ινδονησίας με τη βοήθεια τουλάχιστον άλλων 12 ατόμων σχεδίαζαν οι πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην Τζακάρτα την Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πέντε τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Τζακάρτα και η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής άλλους 12 σε σχέση με αυτές, ο ένας από τους οποίους είναι ύποπτος ότι τις χρηματοδότησε με πόρους του Ισλαμικού Κράτους.

«Υπήρχαν γενικά σχέδια βάσει των οποίων θα έβαζαν στο στόχαστρο συγκεκριμένα μέρη, όπως αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά γραφεία, ξένους ή αυτούς που συνεργάζονται με ξένες οντότητες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άντον Σαρλίγιαν σε δημοσιογράφους.

«Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε λάβει πόρους του Ισλαμικού Κράτους για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση» ανέφερε παράλληλα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Μπαντροντίν Χάιτι σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και οι 5 δράστες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment