PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με ολοκληρωτικό πόλεμο


Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί το Ιράν σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, ενόσω η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζυγίζει την απάντησή της για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, για τις οποίες το βασίλειο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατηγορούν ευθέως την Τεχεράνη.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο CNN, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ αρνήθηκε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες που διατυπωνονται εις βάρος της χώρας του και προειδοποίησε ότι τυχόν εκδικητικά χτυπήματα στο ιρανικό έδαφος δεν θα μείνουν αναπάντητα.

«Δηλώνω πολύ σοβαρά ότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μία στρατιωτική αντιπαράθεση. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε το έδαφός μας», τόνισε ο Ζαρίφ.

«Αν οι Αμερικανοί σκέπτονται οποιεσδήποτε συνωμοσίες, το ιρανικό έθνος θα απαντήσει από τη Μεσόγειο μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό», διεμήνυσε από την πλευρά του και ο στρατηγός Γιαχία Ραχίμ-Σαφαβί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.

Έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο Πομπέο κατέληξε στο συμπέρασμα πως «όλη η περιοχή γνωρίζει ότι πίσω από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία ήταν το Ιράν».

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι η ένταση κλιμακώνεται – μία ένταση που άρχισε μετά την απόσυρση, πέρσι, των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την επιβοή νέων κυρώσεων – ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τις προθέσεις της Ουάσιγκτον να εμπλακεί σε έναν νέο πόλεμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment