PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ιράκ απελευθέρωσε πλήρως το Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος


Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε πλήρως το Ραμάντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά από ολιγοήμερη επιχείρηση.

Δυνάμεις των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών του Ιράκ ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο κεντρικό κυβερνητικό κτήριο στην πόλη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ προωθούνταν συνοικία τη συνοικία εντός της πόλης, κερδίζοντας έδαφος από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είχε καταλάβει την πόλη τον περασμένο Μάιο.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλα τμήματα του δυτικού Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι (το Ι.Κ. είναι οργάνωση ακραίων σουνιτών ισλαμιστών), σε μεγάλο βαθμό και λόγω της δυσαρέσκειας της σουνιτικής μεινότητας στο κατά πλειονότητα σιιτικό μουσουλμανικό Ιράκ για την αντιμετώπισή της από την ελεγχόμενη από τους σιίτες κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Τα εδάφη τα οποία ελέγχει το Ι.Κ. στο Ιράκ συνορεύουν με τα αντίστοιχα εδάφη τα οποία ελέγχει η οργάνωση στη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές έχουν ορίσει και «πρωτεύουσα» του «ισλαμικού χαλιφάτου» τους την πόλη Ράκα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment