• Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

To Ίντερνετ «εκθρονίζει» την τηλεόραση

Peristeri News
Απρίλιος12/ 2016

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος σε βάρος της τηλεόρασης το Ίντερνετ, όσον αφορά στην παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου, καθώς, λόγω της εξάπλωσης συσκευών όπως tablets και smartphones, η εν λόγω δραστηριότητα γίνεται πιο «φορητή».

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα του Eurodata TV Worldwide, δείχνει ότι, το 2015, ο παγκόσμιος μέσος όρος τηλεθέασης μειώθηκε κατά τρία λεπτά στις 3 ώρες και 14 λεπτά καθημερινά, από 3 ώρες και 17 λεπτά ένα χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, στα νεανικά κοινά ο μέσος όρος τηλεθέασης είναι ακόμη πιο χαμηλός και διαμορφώνεται σε 2 ώρες και 4 λεπτά καθημερινά, δηλαδή δέκα λεπτά λιγότερα σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τη μελέτη One TV Year, που περιλαμβάνει 88 χώρες, τον τηλεοπτικό χρόνο, που χάνει η τηλεόραση, τον καρπώνεται το Διαδίκτυο. Η μελέτη διαπιστώνει ότι λιγότερο από το ήμισυ (το 47%) του συνολικού χρόνου, που αφιερώνει κάποιος για να παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές, καταναλώνεται για θέαση μέσω της τηλεόρασης, με την online θέαση να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Η εικόνα αυτή δεν αφορά όλες τις περιοχές του πλανήτη: Για παράδειγμα, ενώ στον Καναδά 6 στους 10 νέους ενήλικες (ηλικίας 18 έως 34 ετών) παρακολουθούσαν το 2015 καθημερινά τηλεόραση στο Διαδίκτυο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία στους νέους άνω των 15 ετών είναι μόλις 6%.