PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το ΙΚΑ ζητά να επιστραφούν οι συντάξεις – μαϊμού



Δεν πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις του ΙΚΑ, τόνισε διοικητής του ιδρύματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι εισέπρατταν συντάξεις-μαϊμού και παρ’ ολίγον να τίναζαν το ταμείο στον αέρα, θα κληθούν δικαστικά να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν.

Δεν πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις του ΙΚΑ, τόνισε διοικητής του ιδρύματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι εισέπρατταν συντάξεις-μαϊμού και παρ’ ολίγον να τίναζαν το ταμείο στον αέρα, θα κληθούν δικαστικά να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν.

Σε 300 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που δόθηκε σε συντάξεις-μαϊμού, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι από 1η Δεκεμβρίου θα κινηθεί νομικά για τη διεκδίκησή τους από αυτούς που τα καρπώθηκαν παράνομα. Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «δεν έχουν πλέον περιθώρια για ούτε ένα ευρώ μείωση των συντάξεών τους. Αντί γι’ αυτό», όπως είπε, «θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των “μαϊμού” συντάξεων και φυσικά η επιστροφή των χρημάτων από τους “δικαιούχους”».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο. Οπως υπογράμμισε, οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ τον μήνα. Ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε στην απογραφή που έγινε και τόνισε ότι με αυτήν εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Προφανώς, αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν συντάξεις-μαϊμού. Επίσης, μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει, ενώ κάποιοι άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment