PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης


Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την τρίτη παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι έως τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Euro 2016 και του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.

Με 46 ψήφους υπέρ, 20 κατά και δύο αποχές, οι βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ενέκριναν την παράταση κατά δύο μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εγκαθιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το κοινοβούλιο είχε ήδη παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τρεις μήνες τον Νοέμβριο και για άλλους τρεις μήνες τον Φεβρουάριο.

«Η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο και η Γαλλία αποτελεί, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στόχο», δικαιολόγησε την παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, κατά την έναρξη της συζήτησης, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Στη συνέχεια οι βουλευτές αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως σε σχέδιο μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα, το οποίο θα πάρει τη σκυτάλη από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προβλέποντας νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία (άνω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου) πριν από δύο εβδομάδες, η ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση (κάτω σώμα) διεξήχθη σε έντονο πολιτικό κλίμα με ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στην κεντροαριστερή κυβέρνηση, την κεντροδεξιά αντιπολίτευση και την ακροδεξιά.

Η Κεντροδεξιά ψήφισε υπέρ της παράτασης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, εκφράζοντας ωστόσο λύπη «για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εκπτώσεις», καθώς τερματίζονται οι διοικητικές έρευνες και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατείνεται για δύο μήνες, αντί για έξι που ζητούσε η Κεντροδεξιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment