PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου καταδίκασε τις επιθέσεις βίας


Ψηφίσματα για τις φασιστικές επιθέσεις τόσο απέναντι στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όσο και απέναντι στον Πακιστανό μετανάστη, στο Περιστέρι, στις 13 Μαΐου, ψήφισαν ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη, 29 Μαΐου 2018.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή Περιστερίου «δεν κλείνει τα μάτια στη βία, διότι για εμάς η βία δεν έχει κατευθύνσεις». Για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι έξω από τη λογική του καθενός στο Δήμο Περιστερίου η πρόκληση βιαιοπραγίας σε περίπτωση διαφωνίας. Έκανε λόγο για δημοκρατικό DNA της πόλης και κάλεσε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα τα ψηφίσματα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Περιστέρι με Όλους-Ανατροπή», Βασίλης Μουκουβίνας παρέθεσε ιστορικά στοιχεία στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας πόσο «σκοταδιστές» ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ο κάθε Αυτοδιοικητικός πρέπει να μπορεί να λέει την άποψη του, ανεξάρτητα αν είναι δεκτή από τους υπόλοιπους ή όχι.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, Φίλιππος Φλουσκούνης σημείωσε την αντίθεση της παράταξης αλλά και του ΚΚΕ «απέναντι στις οργανωμένες επιθέσεις», τόσο απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, όσο και στον μετανάστη στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι ο φασισμός είναι το πιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού.

Τέλος, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, εκ μέρους της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, ανέφερε ότι τα δύο επεισόδια, σχετίζονται μεταξύ τους και επισήμανε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι σχέδιο της οργανωμένης Ακροδεξιάς. Παράλληλα, τόνισε ότι Κυβέρνηση και Ε.Ε. έχουν ρατσιστική πολιτική και ανέχονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ψήφισε ομόφωνα τα 2 ψηφίσματα, τόσο για τον Γιάννη Μπουτάρη, όσο και για τον Πακιστανό μετανάστη, που χτυπήθηκε βάναυσα στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment