PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο Στ. Μπούκουρας


Σε λυγμούς ξέσπασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας κατά την συμπληρωματική απολογία του ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε λυγμούς ξέσπασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας κατά την συμπληρωματική απολογία του ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλου με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, απολογήθηκε με υπόμνημα 40 σελίδων, ενώ δε δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι ειδικές ανακρίτριες.

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις σας και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες. Δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας είπε ακόμη ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση για να απαντήσει σε ερωτήσεις και πως θέλει να πάει στα παιδιά του.

«Είμαι νεκρός άνθρωπος, φανταστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα και το απέδειξα. Είμαι νεκρός, είμαι ένας άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Ελεγα αυτά που μου έλεγαν. Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου. Γιατί είμαι στη φυλακή;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την ανάκριση Ιερά Εξέταση καθώς όπως είπε «ζητήθηκε από τον Στάθη Μπούκουρα να μιλήσει για άλλους κατηγορουμένους, για πράγματα που δεν γνωρίζει, με αντάλλαγμα την ελευθερία του».

«Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι ο εντολέας μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο απάνθρωπη ανάκριση», πρόσθεσε.

Μετά την απολογία του για το συμπληρωματικό κατηγορητήριο ο κ. Μπούκουρας αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε όμως στη φυλακή καθώς έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment