PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το CNN για τον Ναό του Απόλλωνα


Από τη χρονολογία κατασκευής του περίπου το 540 π.Χ., δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το ανθρώπινο μάτι τον Ναό του Απόλλωνα στην Κόρινθο, περίπου 50 μίλια νότια της ελληνικής πρωτεύουσας της Αθήνας.

Από τη χρονολογία κατασκευής του περίπου το 540 π.Χ., δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το ανθρώπινο μάτι τον Ναό του Απόλλωνα στην Κόρινθο, περίπου 50 μίλια νότια της ελληνικής πρωτεύουσας της Αθήνας. Βέβαια αυτό αν ταξίδευες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό άλλαξε το Σάββατο, όταν ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός φωταγωγήθηκε μέσα στη νύχτα για πρώτη φορά. Το σχέδιο φωταγώγησης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, βασισμένο σε μία έρευνα της 17ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που επιμελείται τη συντήρηση, την ασφάλεια και τη διεύθυνσης της ελληνικής κληρονομιάς στην περιοχή.

«Όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με την ενεργειακή συντήρηση ελήφθησαν υπόψιν κι έγιναν προσπάθειες να αποφευχθεί η φωτορύπανση. Ο ναός φωταγωγήθηκε με τέτοιο τρόπο που είναι εύκολο να αντιστραφεί σε περίπτωση αποκατάστασης» φιλοξενεί δήλωση Έλληνα ρεπόρτερ το CNN, που αφιερώνει το άρθρο του στην ενότητα «Ταξίδια» στο ιερό του Απόλλωνα στην Κόρινθο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment