PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το απόγευμα οριστικοποιείται η εφεδρεία στο Υπουργικό


Στο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Στο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία. Η τρόικα φέρεται να έκανε δεκτή την κυβερνητική πρόταση, η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα εισέλθει φέτος στο καθεστώς, να είναι άνω των 60 ετών για να έχει κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης.

Στο υπουργικό θα συζητηθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν αύριο στις 18.00 με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Την ανάγκη να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να βγει από την κρίση, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πως πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα είναι πολλά και δύσκολα, ξεκαθαρίζει όμως πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος αρκεί να σωθεί η χώρα.

” Προσωπικά οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται” τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ εξαπολύει επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγορεί για λαϊικισμό, καλώντας τον να απαντήσει αν είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Εμφανίζεται μάλιστα έτοιμος να δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Οσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment