PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση Ρέντσι



Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Demos.

Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Demos.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 34,8%, και το αριστερό κόμμα του Νίκι Βέντολα Αριστερά και Ελευθερία το 4%.

Η μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια πείθει το 21,5% των ερωτηθέντων, η Νέα Κεντροδεξιά του Ανζτελίνο Αλφάνο το 4,1%, η Λέγκα το 3,3% και το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας το 2,2%.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 21,3% της πρόθεσης ψήφου, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 2% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου το 2,1%.

Βάσει της δημοσκόπησης, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, το 59,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές θα κέρδιζε η κεντροαριστερά με επικεφαλής των Ματτέο Ρέντσι, το 20% η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 11,6% το κίνημα Πέντε Αστέρων ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει σχετική γνώμη.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών, ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι εξασφαλίζει το 64,4%, ο πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα το 51,5%, η πρώην υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο το 51,3%, ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς και υπουργός εσωτερικών το 29,5% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 28,8%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Leave a Comment