PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου στην Πορτογαλία


Το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου υλοποίησε την τελευταία κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, η οποία σήμανε και τη λήξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA122 με τίτλο “DigiXpression” στο οποίο και συμμετείχε μαζί με σχολεία από την Αυστρία και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα τέσσερις μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου ταξίδεψαν στο σχολείο Αrgupamento de Escolas Patricio Prazeres από τις 9/5 έως και τις 12/05 και μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ισπανικού και Αυστριακού σχολείου παρακολουθήσαν μαθήματα και εργαστήρια και εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από διάφορες μορφές τέχνης όπως η μουσική, η ζωγραφική, η χειροτεχνία, ο χορός με την παράλληλη αξιοποίηση διαφόρων ψηφιακών μέσων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο εκπληκτικό ενυδρείο της Λισαβόνας και στο μοναδικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η αλληλεπίδραση και συνεργασία των μαθητών χρησιμοποιώντας τις τέχνες και τα διαφορετικά ψηφιακά μέσα ως τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων τους και ως μέσο μετάδοσης πολιτισμού.

Οι δράσεις και τα εργαστήρια που εκπονηθήκαν αποσκοπούσαν στην ενεργή συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που είχαν ως θεματικές συνιστώσες ιδιαίτερα σημαντικές έννοιες όπως η ειρήνη, η φιλία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Αποτέλεσμα της εμπειρίας που απέκτησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι η ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτιστικών δεξιοτήτων, η καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής τους σκέψης καθώς και η ομαδικότητα και η καινοτομία.

«Aνυπομονούμε να μπούμε σύντομα σε νέες ευρωπαϊκές περιπέτειες!», αναφέρει κλείνοντας την ανακοίνωσή του το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment