PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το 3ο ΕΚ Περιστερίου υλοποίησε πρόγραμμα Erasmus+ στη Βαρκελώνη


Το 3ο ΕΚ Περιστερίου υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ στη Βαρκελώνη, με τίτλο σχεδίου: «ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ COMPUTER AIDED DESIGN (3D-CAD) ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ»  και κωδικό (2020-1-EL01-KA102-078553) το οποίο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και 2 εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις.

Συγκεκριμένα, γνώρισαν θεωρητικά και πρακτικά το πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης 3DsMAx, τα υλικά και τις τεχνικές της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σχεδίασαν και τύπωσαν το δικό τους τρισδιάστατο αντικείμενο. Επισκέφτηκαν εταιρείες τρισδιάστατης εκτύπωσης και αλληλεπίδρασαν με επαγγελματίες της ειδικότητας που εργάζονται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα. Γνώρισαν το ισπανικό σύστημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης κατά την ξενάγησή τους στο ESCOLA  DEL TREBAL DE BARCELONA το μεγαλύτερο επαγγελματικό σχολείο της Καταλονίας με 2800 σπουδαστές.

Ανακάλυψαν την σπουδαιότητα του υπερυπολογιστή της Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Intel-based Supercomputer νέας-γενιάς, ο οποίος στεγάζεται μέσα σε μια παλιά εκκλησία, στο Chapel Torre Girona του Polytechnic University of Catalonia στη Βαρκελώνη κατά την ξενάγησή τους στο Πολυτεχνείο.

Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που ενίσχυσαν το βιογραφικό και επαγγελματικό τους προφίλ και διαπίστωσαν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που τους προσφέρει το επάγγελμά τους σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας καθώς ξεναγήθηκαν στα κορυφαία αξιοθέατα της Βαρκελώνης όπως: Sagrada Familia, park Guell, park Ciutadella, La Rambla, Plaza Catalunya, Plaza Espanya, Poble Espanyol, Barcelona Cathedral,  Montjuic και επισκέφθηκαν τα μουσεία με έργα τέχνης που ενδιαφέρουν την ειδικότητά τους:  Museu Nacional d’ Art de Catalunya, Museu d’ART Contemporani de Barcelona, Museu Picasso de Barcelona.

Απέκτησαν και ανέπτυξαν γλωσσικές δεξιότητες στην Αγγλική και εν μέρει στην Ισπανική γλώσσα και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξασκήσουν την ορολογία ειδικότητας στα Αγγλικά, που είναι πολύ σημαντικό για την εργασία σε ένα εξειδικευμένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη χώρα τους με διάθεση να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της εμπειρίας τους και των γνώσεων που απεκόμισαν και να τις μεταδώσουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

H υλοποίηση της εκπαιδευτικής κινητικότητας του Erasmus+ στη Βαρκελώνη, θα δώσει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό στον χαρακτήρα του σχολείου, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Ευρώπη και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment