Κοινωνία

Το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning. Ειδικά τη φετινή χρονιά οι μαθητές του σχολείου εργάστηκαν πάνω σε 4 eTwinning.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων το σχολείο πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα τόσο για να συναντήσει τους συνεργάτες σε δύο προγράμματα eTwinning με θέμα το θέατρο σκιών, όσο και να έρθει κοντά στη διαδικασία παραγωγής μελιού, καθώς η μέλισσα είναι το θέμα του 3ου eTwinning.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα επισκέφτηκαν αρχικά τη Βέροια όπου συναντήθηκαν με καθηγητές και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βέροιας, οι οποίοι συμμετέχουν στο διακρατικό πρόγραμμα eTwinning “Games of light and shadows” που έχει στόχο να αναδείξει τη Φυσική μέσα στις τέχνες.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα eTwinning “STEAM στο Θέατρο Σκιών”, το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα STEAM συνδυάζοντας την επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά καθώς και τις Τέχνες, τη Γλώσσα και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Εκεί τα παιδιά του Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν από κοντά το Crankie και έδειξαν το σκηνικό που είχαν φτιάξει.

Τέλος, η βιωματική επίσκεψη στο πάρκο μελιού “Anel honey park” έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του προγράμματος “BEE the change in the world” να γνωρίσουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, να γίνουν οι ίδιοι μελισσοκόμοι καθώς και να βιώσουν την μοναδική εμπειρία μελισσοθεραπείας, όπου μπορούσαν να τονώσουν την ευεξία τους αναπνέοντας τον αέρα της κυψέλης και να ηρεμήσουν ακούγοντας τον βόμβο των μελισσιών.

Related posts

ΕΟΔΥ: 13.462 rapid test – 2.226 θετικά την Τρίτη 28/6

Peristeri News

Κορωνοϊός: 16.115 νέα κρούσματα – 9 θάνατοι – 95 σε ΜΕΘ

Peristeri News

Υπολογίσετε την ετήσια άδεια που δικαιούστε – Τι ισχύει για τη χορήγησή της

Peristeri News

Leave a Comment