PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το 2015 δεν θα είναι εύκολο, τόνισε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης


Το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το 2015 δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το καλύτερο αύριο» τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «η συλλογική διαχείρισή του δεν μπορεί να είναι σχήμα κενό περιεχομένου, ούτε ένα περιστασιακό σύνθημα».

Ήταν πάντοτε η πεποίθησή μου, ανέφερε, «πως για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, αλλά και μεγάλων εθνικών τραγωδιών, όπως η οικονομική κρίση που διερχόμαστε, δεν είναι αρκετοί οι ώμοι, κανενός».

Ωστόσο είπε πως είναι έτοιμος να ακούσει τις εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων και πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια κοινή πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ακόμη τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ενάντια στη στασιμότητα και στο status quo λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως η Κύπρος είναι αποφασισμένη για μια έντιμη ειρήνη που θα διασφαλίζει μέσα από τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα διασφαλίζει ειρηνική συμβίωση και προκοπή για όλους.

«Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία νέων τετελεσμένων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ως κίνητρο για την επίτευξη -το συντομότερο δυνατό- μιας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού και της οικονομίας» είπε.

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, την Τουρκία αλλά και τη διεθνή κοινότητα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές πως οι Ελληνοκύπριοι είναι πανέτοιμοι για επανέναρξη του διαλόγου, αν και εφ’ όσον τερματιστούν οι όποιες πράξεις ή ενέργειες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αποτελούν άμεση ή έμμεση απειλή επιβολής της βούλησης του ισχυρού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment