PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τίτλοι τέλους για τα μαύρα ταξί



Πτώχευση κήρυξε χθες η εταιρεία «Manganese Bronze» που κατασκευάζει τα παγκοσμίως γνωστά μαύρα ταξί του Λονδίνου.

Πτώχευση κήρυξε χθες η εταιρεία «Manganese Bronze» που κατασκευάζει τα παγκοσμίως γνωστά μαύρα ταξί του Λονδίνου, καθώς δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση των χρεών της με τους πιστωτές της.

Η Manganese Bronze, που κατασκευάζει τα μαύρα ταξί από το 1948, ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της απέτυχαν. Η εταιρεία απασχολούσε 288 άτομα στο Κάβεντρι και αναμένεται να περάσει στον έλεγχο της λογιστικής PricewaterhouseCoopers

Η Manganese Bronze είχε συνομιλίες το σαββατοκύριακο με τους ιθύνοντες της κινεζικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων Geely, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης. Η Geely ήδη κατέχει το 20% της εταιρείας, αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και η Manganese Bronze ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν.

Η κατασκευάστρια των μαύρων ταξί πέρασε 12 καταστροφικούς μήνες. Νωρίτερα τον Οκτώβριο, αναγκάστηκε να ανακαλέσει 400 αυτοκίνητα, αφότου διαπιστώθηκαν βλάβες στα τιμόνια. Ταυτόχρονα, ανέστειλε τις μετοχές της και προειδοποίσε ότι η οικονομική της κατάσταση θα ήταν «ασαφής» μέχρι να βρει τρόπο να επισκευάσει τις βλάβες.

Το καλοκαίρι η Manganese απήλαυσε μίας μεγαλοπρεπούς διαφήμισης κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν οι Spice Girls χόρεψαν στην οροφή πέντε μαύρων ταξί. Ωστόσο, η λάμψη ήταν για λίγο καθώς η εταιρεία αποκάλυψε μία «μαύρη τρύπα» 3,9 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Leave a Comment