PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τις «ρωσικές, κινεζικές και τουρκικές αφηγήσεις» έβαλε στο στόχαστρο ο Μακρόν


Τις «ρωσικές, κινεζικές και τουρκικές αφηγήσεις» έβαλε στο στόχαστρο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Διάσκεψη των Γάλλων Πρέσβεων την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μίας δίωρης ομιλίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης., ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι «ρωσικές, κινεζικές και τουρκικές αφηγήσεις»,

«Ποτέ η παγκόσμια τάξη πραγμάτων δεν ήταν τόσο κατακερματισμένη», είπε, περιγράφοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως μια ιστορική ρήξη. «Η εποχή που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε στην ειρήνη έχει τελειώσει, και νομίζω για πολύ καιρό», τόνισε και πρόσθεσε «ο πόλεμος επέστρεψε στο ευρωπαϊκό έδαφος».

«Ένα άλλο στοιχείο αυτής της γεωπολιτικής καμπής είναι οι αυταρχικές και ανισόρροπες δυνάμεις που πρέπει να περιοριστούν» είπε εξαπολύοντας άμεση επίθεση στην Άγκυρα; «Ποιος θέλει η Τουρκία να είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που συνεχίζει να συνομιλεί με τη Ρωσία;» αναρωτήθηκε, καλώντας τους πρεσβευτές να μην υποκύψουν σε μια «ψευδή ηθική».

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Μακρόν ζήτησε “μάχιμη” διπλωματία» και προέτρεψε τους πρεσβευτές να είναι «πιο επιθετικοί» στα κοινωνικά δίκτυα» αναπτύσσοντας μια «στρατηγική επιρροής και αντι-επιρροής για την καταπολέμηση των ψευδών πληροφοριών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment