PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την Πέμπτη στο Περιστέρι η κηδεία του αγοριού 2,5 ετών


Χθες επιβεβαιώθηκε μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης πως ο θάνατος του 2,5 ετών αγοριού έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Μιλώντας ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς είπε πως το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και δεν είχε οξυγόνο.

Όσο για κάποιες μικρές εκδορές οι οποίες υπήρχαν στο μέτωπο του παιδιού, αυτές οφείλονται στις αρχικές προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί μόλις έκλεισε το στρώμα πάνω του στο κρεβάτι-μπαούλο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του αγοριού θα γίνει την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Οι δηλώσεις του πατέρα

Ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού που έχασε την ζωή του, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έκανε λόγο για ένα ατύχημα.

«Το πήρα το παιδάκι, ουρλιάζαμε» περιέγραψε ο πατέρας του αγοριού τις πρώτες στιγμές όταν εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του το παιδί.

«Εγώ έλεγα στην γυναίκα μου να ηρεμήσει γιατί έπαθε νευρικό σοκ. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Το είχα γυρίσει μήπως είχε πνιγεί γιατί εγώ τα σαλάκια του τα άκουγα» συνέχισε την περιγραφή του ο Βασίλης Εξαρχόπουλος.

«Έκανα την καρδούλα του να την ακούσω, δεν την άκουσα. Έβαλα ρούχα, το πήρα το παιδί, το πρώτο που είχα στο μυαλό μου ήταν η κλινική εδώ κοντά γιατί το παιδί ή είχε πεθάνει ή πέθαινε» συμπλήρωσε.

«Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος και για να το σηκώσεις χρειάζεται αντρική δύναμη, το οποίο το είχα αφήσει ανοιχτό. Ο μικρός τον ανακάλυψε αυτόν το χώρο κάτω από την κρεβατοκάμαρα. Όταν το ανοίξαμε για πρώτη φορά, το παιδί το αποτύπωσε στο μυαλό του και έτσι βρήκε ένα καινούργιο παιχνίδι. Ο μικρός κοιμόταν τις περισσότερες φορές στο σαλόνι μαζί μας. Το παιδί ξυπνούσε τη νύχτα και πότε κοιμόταν στην κούνια κάτω στη μοκέτα, πότε στο αδερφάκι του γενικώς ήταν ένα ζωηρό παιδάκι. Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της.

Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν το έβρισκε. Μετα βλέπει το κρεβάτι που έχει τον αποθηκευτικό χώρο κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού γιατί όπως σας είπα προηγουμένως θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, τέλος, υποστήριξε ότι έχει κάνει τα πάντα σχετικά με το παιδί όπως τα ορίζει ο νόμος και πρέπει να δικαιολογούμαι για ένα ατύχημα που συνέβη με 2,5 χρονών παιδάκι».

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την τραγωδία

Παρόλα αυτά η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Οι δηλώσεις της μητέρας

Συγκλονισμένη η μητέρα του αγοριού, είχε μιλήσει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

“Κάναμε δουλειές εχθές από το πρωί. Είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο, είχαμε βγάλει το χειμωνιάτικα, βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και παίζαμε”, είπε μεταξύ άλλων.

“Το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι για να πάρει αέρα και ήταν λίγος ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 7:30 το απόγευμα γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς, με πήρε και εμένα ο ύπνος μαζί του γιατί ξυπνάω από τις 4 το πρωί λόγω του μωρού για να το ταΐσω. Ξάπλωσα και εγώ δίπλα του, ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου, το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε εκεί πέρα από κάτω για να παίξει, τράβηξε τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Δεν το πρόλαβα. Στις 5 το είδα το παιδί. Ατύχημα ήταν. Δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω”.

Πως μπήκε στο μπαούλο

Τη μοιραία νύχτα, το αγοράκι, το οποίο σύμφωνα με τον πατέρα του, κοιμόταν με τους γονείς του, σηκώθηκε και πήγε να παίξει ξανά. Φαίνεται ότι τράβηξε ένα λουρί του μηχανισμού με αποτέλεσμα να κλείσει το κρεβάτι και το παιδί να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Η μητέρα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, όταν σηκώθηκε στις πέντε το πρωί για να ταϊσει το μικρότερο παιδάκι της. Και εκεί βρέθηκε μπροστά σε μια ανείπωτη τραγωδία, κρατώντας το νεκρό παιδί στην αγκαλιά της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment