PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την Παρασκευή η απολογία του αστυνομικού για τον πυροβολισμό του 16χρονου


Στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής, ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης.

Σε βάρος του 32χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Ο κατηγορούμενος, διά του συνηγόρου του, αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Ένταση κατά τη μεταγωγή του κατηγορούμενου

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν ομάδες ατόμων, εν όψει της μεταγωγής του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κάποιοι κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ πετώντας ξύλινα δοκάρια και άλλα αντικείμενα, ενώ αναποδογύρισαν κάδο απορριμμάτων και τον πυρπόλησαν. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, ενώ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.

Λίγο αργότερα, οι ομάδες Ρομά επέστρεψαν στο αρχικό σημείο συγκέντρωσης, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στα Δικαστήρια είναι ισχυρά, ενώ η οδός 26ης Οκτωβρίου είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ένταση είχε σημειωθεί και τη νύχτα όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα. Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής.

 

Πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment