PeristeriNews.gr
Διεθνή

Την επιστροφή του Στρος Καν στην πολιτική επιθυμούν οι Γάλλοι


Την επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική επιθυμούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική επιθυμούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο γάλλος πολιτικός απολαμβάνει τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία του και χθες, μαζί με τη γυναίκα του Αν Σενκλέρ, βγήκαν από το υπερπολυτελές σπίτι τους στο Μανχάταν με προορισμό το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Την Παρασκευή, αμέσως μετά το δικαστήριο και την απόφαση του δικαστή να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους, ο πρώην επικεφαλής του διεθνούς νομισματικού ταμείου και η πρώην σιδηρά κυρία της γαλλικής τηλεόρασης είχαν απολαύσει το δείπνο τους σε σικ ιταλικό εστιατόριο στο Μανχάταν. Το ζευγάρι έφαγε ζυμαρικά με σάλτσα μαύρης τρούφας, τζιζ κέιτ από ρικότα για επιδόρπιο και ήπιε κόκκινο κρασί.

Οι πληροφορίες για το ποιον της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για βιασμό είναι συγκλονιστικές. Η Νιου Γιορκ Ποστ δημοσιεύει πως η γυναίκα εκδιδόταν περιστασιακά, ενώ οι Νιου Γιορκ Ταιμς αναφέρουν πως σε τηλεφωνική συνομιλία της με κρατούμενο έμπορο ναρκωτικών η Ναφισατου Ντιαλο είπε επί λέξει: «Μην ανησυχείς, ξέρω τι κάνω. Αυτός ο άνδρας έχει λεφτά».

Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι γάλλοι επιθυμούν την επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το 49% των γάλλων επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική έναντι ποσοστού 45% που είναι αντίθετο. Μάλιστα οι Σοσιαλιστές ετοιμάζονται να αλλάξουν την ημερομηνία που θα ορίσουν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2012, εφόσον ο Στρος Καν αθωωθεί στις 18 Ιουλίου.

Οι ανθυποψήφιοί του δηλώνουν ότι όσο ο ίδιος ο Στρος Καν δεν ζητά αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, κάθε εσπευσμένη απόφαση ή ανακοίνωση είναι πρόωρη, ωστόσο παραμένει ως πιθανότητα και αν αποφασιστεί θα την στηρίξουν. Όσο για την πλευρά του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και γενικά της Κεντροδεξιάς, δεν έχει υπάρξει ακόμη η παραμικρή αντίδραση.

Ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος είχε βραβεύσει προ τριετίας τον αρχηγό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης και συσχετίζουν το γεγονός αυτό με την δημόσια διαπόμπευση του Στρος Καν, που μετά τις τελευταίες ανατροπές θεωρείται για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης αθώος…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment