PeristeriNews.gr
Πολιτική

Την επιλογή του Κορεάτη ως συμβούλου υπερασπίστηκε ο Ευ. Τσακαλώτος


Την επιλογή του Κορεάτη Κιμ Γκλεν ως συμβούλου του υπερασπίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη. Ο υπουργός απέφυγε να πει το ποσό με το οποίο αμοίβεται, αλλά επεσήμανε ότι εργάσθηκε probono (δηλαδή δωρεάν και μετά υπέγραψε σύμβαση).

«Δεν είναι σπάνια πρακτική οι άνθρωποι να δουλεύουν probono και μετά να υπογράφουν και μία σύμβαση και δεν είναι σπάνιο άνθρωποι να αγαπούν και μία χώρα», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση μείωσε το κόστος των συμβούλων καθώς στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το κόστος για συμβούλους ήταν 14 εκατ. ευρώ και στην ανακεφαλαιοποίηση που έγινε τώρα ήταν μόνο 1 εκατ. ευρώ.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο αυτός ο φιλέλλην δούλεψε δωρεάν για το ελληνικό δημόσιο; Αν είναι έτσι, θα το πιστέψω. Να τον χρησιμοποιήσουν και άλλα υπουργεία. Θα κερδίσουμε πολλά λεφτά έτσι», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης και επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών ότι «δεν μου απαντήσατε. Δεν σας εγκάλεσα για αδιαφανή σύμπραξη, ειδικά σε σας δεν θα το έλεγα αυτό ποτέ. Σας έκανα επτά ερωτήματα. Δεν απαντήσατε σε κανένα».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Κιμ Γκλεν απαίτησε 370.000 ευρώ ως αμοιβή.

«Αδικήσατε και εμένα και τον Κιμ. Σας είπα ότι είναι δικός μου σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού. Έχει βοηθήσει μέσω εμού και άλλους υπουργούς», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε αναθέσει στον Κιμ Γκλεν ως πρόσωπο, αλλά στο γραφείο του. Έχει τεράστια εμπειρία σε χώρες της Ασίας και την Ισλανδία για τις κεφαλαιαγορές».

«Έχουμε κάνει μία πολύ καλή επιλογή, ο τρόπος που το κάνουμε έχει μεγαλύτερη διαφάνεια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι πολλές φορές ότι έχω απέναντί μου περισσότερους και με περισσότερα όπλα. Να μην σας πω τι συμβούλους έχει το ΔΝΤ. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι η απέναντι πλευρά έχει περισσότερα όπλα».

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν οικονομικά, νομικά, χρηματοοικονομικά θέματα που κάθε κυβέρνηση χρειάζεται πιο εξειδικευμένες γνώσεις και γι’ αυτό χρειαζόμαστε συμβούλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment