PeristeriNews.gr
Πολιτική

Την αναβολή του debate αποφάσισε η διακομματική επιτροπή


Δεν θα διεξαχθεί τελικά απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών. Όπως έγινε γνωστό η διακομματική επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως από τις 11 το πρωί αποφάσισε την αναβολή της τηλεμαχίας των αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθους λόγω του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ τα κόμματα αναστέλλουν και τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το debate να γίνει το Σάββατο, και μάλιστα η ενότητα του Μεταναστευτικού να αντικαταστήσει μια από τις διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Τα υπόλοιπα κόμματα πρότειναν η τηλεμαχία να γίνει την Κυριακή.

Δεν κατέληξαν σε ημερομηνία τα κόμματα

Δεν κατέληξαν τελικά τα κόμματα σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του debate το οποίο ήταν προγραμματισμένο γι’ απόψε αλλά αναβλήθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να αναβληθεί το αποψινό debate πλην της Ελληνικής Λύσης.

Όπως συμπλήρωσε, στη συζήτηση που ακολούθησε η ΝΔ πρότεινε σαν εναλλακτική το Σάββατο αλλά διαφώνησαν τα άλλα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) και πρότειναν την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης δεν είχε πρόβλημα για καμμία από τις δυο ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταυριανουδάκης είναι πολύ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα και οι μόνες ελαστικές ημερομηνίες για τα κόμματα είναι το Σάββατο και η Κυριακή. Όπως είπε, αν αλλάξουν τα δεδομένα θα ενημερωθεί η υπουργός Εσωτερικών κα Σπανού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Peristeri News

Leave a Comment