PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Τηλεβοήθεια «ΟΤΕAlert» από το Δήμο Χαϊδαρίου


Το πρόγραμμα θα παρέχει άμεση εξυπηρέτηση σε πολίτες, που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται σε έκτακτες περιπτώσεις τη βοήθεια γιατρού, νοσηλευτή ακόμα και ασθενοφόρου.

Σε συνέχεια των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου (Κ.Ε.Δ.Χ.), θα υλοποιηθεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα παρέχει άμεση εξυπηρέτηση σε πολίτες, που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται σε έκτακτες περιπτώσεις τη βοήθεια γιατρού, νοσηλευτή ακόμα και ασθενοφόρου.

Η εν λόγω υπηρεσία τηλεβοήθειας “ΟΤΕAlert”, παρέχει προστασία σε όσους έχουν ανάγκη, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και εξασφαλίζει τη λήψη βοήθειας με την απλή πίεση ενός πλήκτρου της συσκευής, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης και κλήσης τηλεφωνικών αριθμών.

Η βοήθεια αυτή, προσφέρεται μέσα από ζωντανή συνομιλία με τους έμπειρους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου, που απαντούν στην κλήση και ενεργούν άμεσα για τον συντονισμό των προδιαγεγραμμένων ενεργειών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών συσκευών, όπου καταχωρούνται τηλέφωνα πρώτης ανάγκης. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο ασθενής θα μπορεί να καλέσει άμεσα το γιατρό, κάποιον νοσηλευτή, ασθενοφόρο, ακόμα και ένα συγγενή του, προκειμένου να βοηθηθεί την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Οι συνδέσεις μέσω του εν λόγω προγράμματος θα γίνουν αρχικά σε είκοσι συνδημότες μας που ζουν μόνοι τους, η επιλογή των οποίων έγινε από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για όσους επιλέχθηκαν, ενώ η Κ.Ε.Δ.Χ. εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άλλους πολίτες με εξίσου σοβαρά προβλήματα, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, πως πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο αποτελεί η κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment