PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τηλεοπτική σειρά εμπνευσμένη από τις ιστορίες των παικτών online παιχνιδιού


Το μοντέλο της σύγκλισης στην ψηφιακή διασκέδαση κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Το μοντέλο της σύγκλισης στην ψηφιακή διασκέδαση κερδίζει συνεχώς έδαφος, με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Defiance: ένα online παιχνίδι το οποίο παίζεται σε κονσόλες και PC, που συνοδεύεται από τηλεοπτική σειρά, τα δρώμενα της οποίας επηρεάζουν το παιχνίδι.

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η νέα πρωτοβουλία των δημιουργών του EVE Online, ενός από τα μακροβιότερα online roleplaying games, το οποίο κλείνει πλέον δεκαετία. Το φανατικό κοινό του αριθμεί 500.000 παίκτες, οι οποίοι αυτά τα δέκα χρόνια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον πλούσιο, επιστημονικής φαντασίας κόσμο του εν λόγω διαστημικού παιχνιδιού.

Κάνοντας ένα βήμα πέρα από τον κόσμο των παιχνιδιών, η δημιουργός εταιρεία, η ισλανδική CCP Games, σχεδιάζει να μεταφέρει το EVE στην τηλεοπτική οθόνη (και ακόμα παραπέρα), με κύριο υλικό τις ιστορίες των παικτών του παιχνιδιού. Όπως ανακοίνωσε χιουμοριστικά η εταιρεία, το παιχνίδι θα βασίζεται σε μία «πραγματική ιστορία, 20.000 χρόνια στο μέλλον», και σκηνοθέτης θα είναι ο Μπαλτασάρ Κορμακούρ (γνωστός από το προτεινόμενο για Όσκαρ «The Deep» και το «Contraband»). Ο Κορμακούρ δηλώνει πως το σύμπαν του EVE είναι γεμάτο «φοβερές ιστορίες επικών μαχών, τολμηρών απατών, και συναρπαστικής πολιτικής ίντριγκας, που όλα μαζί μπορούν να απαρτίσουν το υλικό για μία φοβερή τηλεοπτική σειρά».

Οι παίκτες του EVE που ενδιαφέρονται να βάλουν το δικό τους λιθαράκι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις ιστορίες τους μέσω του TrueStories.EVEonline.com . Το όλο crowdsourced πρόγραμμα περιγράφεται ως εξής: «Η δεκαετής ιστορία του EVE Online είναι μοναδική. Έχει ήρωες, εγκληματίες, απάτες και ίντριγκα. Εν αντιθέσει με άλλα παιχνίδια, αυτές δεν είναι ιστορίες που έχουν γραφτεί από τους developers και παιχτεί από τους non player characters. Είναι πραγματικές ιστορίες, σχετικά με τις πράξεις των παικτών που κατοικούν σε αυτό τον κόσμο. Βοηθήστε μας να βρούμε αυτές τις πραγματικές ιστορίες και ψηφίστε για τις καλύτερες προτάσεις! Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι ένα αρχείο για όλους, για να μπορούν να μάθουν τι στα αλήθεια συνέβη στην πρώτη δεκαετία…αυτές οι αληθινές ιστορίες θα εμπνεύσουν βιβλία, κόμικ, τηλεοπτικές σειρές ή και ταινίες βασισμένες στον κόσμο του EVE».

«Οι κάτοικοι του επικίνδυνου και αγαπημένου σύμπαντος του EVE έχουν δραματικές ιστορίες δέκα ετών να διηγηθούν» προσθέτει ο Χίλμαρ Βάιγκαρ Πέτουρσον, διευθύνων σύμβουλος της CCP. «Η στενή συνεργασία μας με τον Μπαλτάσαρ και την ομάδα του, μου δίνει τη βεβαιότητα ότι θα πιάσουμε την ουσία του EVE, εμπνέοντας εκατομμύρια τηλεθεατές με οράματα για το μέλλον της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment