PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τηλεφωνικές συνομιλίες ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς


Τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την κατάθεση της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής από τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αφήνοντας αιχμές τόνισε ότι «ούτε ο ΠτΔ είναι πάνω από το Σύνταγμα».

Σημειώνεται ότι με την παράδοση της εντολής από τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φωφή Γεννηματά και τον κ. Λαφαζάνη. Έτσι αναμένεται να δώσει εντολή άμεσου σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το ζήτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται άμεσα με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα υπάρξει καθυστέρηση η οποία είναι δυνατό να μεταθέσει τις εκλογές για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό άρθρο του Συντάγματος ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να καλέσει τους αρχηγούς μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, αλλά δεν κάνει ρητή αναφορά σε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Λαφαζάνης, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα δεν μιλάει για τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά «θα το δούμε».

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, είπε ότι θα είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές και ζήτησε να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και εκλογές να γίνουν το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει, και τότε κι εμείς θα υποχρεωθουμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε» σημείωσε και διευκρίνισε ότι αυτό που ζητάει είναι να γίνει σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων, να τη συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων. Αυτό είναι το χρέος του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment