PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τι θα συμβεί στο Περιστέρι σε ενδεχόμενη υπερχείλιση του Κηφισού (vid)


Οι τελευταίες εικόνες από την Καρδίτσα με τα πλημμυρισμένα χωριά έχουν προκαλέσει το φόβο ίδιες εικόνες να υπάρξουν και στο Περιστέρι σε ενδεχόμενη υπερχείλιση του Κηφισού.

Τις τελευταίες ώρες ήρθε στη δημοσιότητα ένας χάρτης που δείχνει τι θα συμβεί στην Αττική αν υπερχειλίσουν ο Κηφισός και ο Ιλισσός.

Τον χάρτη δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη το Περιστέρι βρίσκεται μέσα στις πόλεις, οι οποίες αν υπάρξει υπερχείλιση του Κηφισού θα αντιμετωπίσει τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Κρίνοντας από τις εικόνες της Καρδίτσας, οι ζημιές που μπορούν να προέλθουν από ένα τέτοιο σενάριο φαντάζουν ανυπολόγιστες.

Και μπορεί η κακοκαιρία Daniel να προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές σε κατοίκους, σπίτια και καταστήματα στο Περιστέρι αλλά ένα ενδεχόμενο υπερχείλισης του Κηφισού θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ή αν έστω τώρα θα υπάρξει κατόπιν εορτής κάποια παρέμβαση από τους ιθύνοντες.

Για κλείσιμο ένα μικρό βίντεο από την εικόνα του Κηφισού στην κακοκαιρία Daniel:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment