PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G20 στη Ρώμη. Το παρών έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κι ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο άνδρες συζήτησαν σειρά θεμάτων γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, όπως η Συρία και η Λιβύη, την αγορά 40 Αμερικανικών F-16, που είναι ένας καυτός φάκελος για τον Μπάιντεν, καθώς Αμερικανοί νομοθέτες βλέπουν αρνητικά την προηγούμενη αγορά Ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

Από την τουρκική πλευρά, ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε «πολύ θετικό κλίμα», ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν οι δυό τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Βάσει όσων μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, λίγο πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες και διήρκεσε συνολικά 65 λεπτά, ο κ. Μπάιντεν απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στον κ. Ερντογάν, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Οι σπασμωδικές κινήσεις δεν ωφελούν τη διμερή σχέση. Οι κρίσεις πρέπει να αποφεύγονται».

Ο Τζο Μπάιντεν άνοιξε τη συνάντηση, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως σκόπευε να έχει μια «καλή συνομιλία» με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment