PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τη Σαρδηνία και τη Λιθουανία επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Historical treasures of Europe” οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Περιστερίου επισκέφτηκαν αρχικά το Aggius της Σαρδηνίας από 18 έως 23 Μαρτίου.

Εκεί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της Ιταλίας, γνώρισαν από κοντά την ιταλική κουλτούρα, δοκίμασαν παραδοσιακά φαγητά της Σαρδηνίας, ενημερώθηκαν σχετικά με την ευρωπαϊκή Ιστορία, διασκέδασαν σε πάρτι μασκέ, συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, έπαιξαν τσουβαλοδρομίες και διελκυστίνδα και εξοικειώθηκαν με καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές.

Επίσης επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία Τοπικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό μνημείο του Barumini και περιηγήθηκαν στην πόλη του Κάλιαρι.

Δύο μήνες αργότερα, από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, οι μαθήτριες ταξίδεψαν στην Klaipeda της Λιθουανίας, μία χώρα με ένα εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και μακρόχρονη Ιστορία.

Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από λιθουανικές οικογένειες, γνώρισαν το λιθουανικό εκπαιδευτικό σύστημα, απόλαυσαν εξαιρετικά ιστορικά εκθέματα σε μουσεία, μαγείρεψαν τοπικά εδέσματα, τραγούδησαν παραδοσιακά λιθουανικά τραγούδια, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κάστρο του Trakai, πήγαν εκδρομή στην πρωτεύουσα Vilnius, παρουσίασαν τους Έλληνες μονάρχες, δραματοποίησαν κομμάτι από τον Τρωικό πόλεμο, δημιούργησαν καλλιτεχνήματα, από τα οπoία έφτιαξαν poster, και παρακολούθησαν τη γιορτή λήξης μία παραλλαγή της Eurovision(ErasmusVision).

Ο πρώτος χρόνος του προγράμματος έκλεισε επιτυχώς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν δημιούργησαν καινούριες φιλίες, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες και είχαν μια μοναδική ευρωπαϊκή εμπειρία.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του 1ου χρόνου του προγράμματος ο 2ος χρόνος, με μετακινήσεις σε Σλοβακία και Πορτογαλία, αναμένεται ιδιαιτέρως συναρπαστικός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment