PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε αρθροσκόπηση ώμου;


Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που επιτρέπει στους γιατρούς να εξετάσουν την άρθρωση του ώμου και να αποκαταστήσουν βλάβες στην άρθρωση.

Τι είναι η αρθροσκόπηση ώμου;

Η αρθροσκόπηση ώμου  είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που επιτρέπει στους γιατρούς να εξετάσουν την άρθρωση του ώμου και να αποκαταστήσουν βλάβες στην άρθρωση. Ο χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή στην άρθρωση του ώμου, εισάγει μια κάμερα σε αυτή την οπή και στη συνέχεια χρησιμοποιεί χειρουργικά εργαλεία που εισάγονται μέσω άλλων μικρών τομών γύρω από την άρθρωση. Ο χειρουργός μπορεί να δει τι κάνει σε μια οθόνη βίντεο, ώστε να μπορεί να βεβαιωθεί ότι εργάζεται στη σωστή περιοχή του ώμου σας.

Τα οφέλη της αρθροσκόπησης ώμου

Η αρθροσκόπηση ώμου έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση:

Είναι λιγότερο επώδυνη από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες τομές στο δέρμα σας.

Ο χρόνος αποκατάστασης μετά το χειρουργείο είναι ελάχιστος σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση (4-6 εβδομάδες αντί για 6-8 εβδομάδες).

Μπορεί να πραγματοποιηθεί ως επέμβαση στα εξωτερικά ιατρεία υπό τοπική αναισθησία (φάρμακο που προκαλεί μούδιασμα) για τους ασθενείς που είναι αρκετά υγιείς για αυτό το είδος θεραπείας.

Τι πρέπει να προσέξετε

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αρθροσκόπηση μπορεί να μην είναι σε θέση να αποκαταστήσει όλους τους κατεστραμμένους ιστούς στον ώμο σας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να απαιτηθεί και ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Πριν υποβληθείτε σε οποιοδήποτε είδος θεραπείας για το πρόβλημα του ώμου σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τι συνεπάγεται κάθε διαθέσιμη επιλογή, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για εσάς.

Πώς μπορώ να επιλέξω ορθοπεδικό;

Όταν επιλέγετε έναν ορθοπεδικό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει δεξιότητες τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην αθλητιατρική, επειδή αυτές οι δύο ειδικότητες συχνά επικαλύπτονται κατά τη θεραπεία αθλητών (και άλλων ασθενών). Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε κριτικές και να βρείτε κάποιον γιατρό στην περιοχή σας, πχ ορθοπεδικός Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης ώμου, ο ορθοπεδικός χειρουργός πραγματοποιεί μία ή δύο μικρές τομές, συνήθως στο μπροστινό μέρος του ώμου. Μέσω αυτών των τομών, μπορεί να δει το εσωτερικό της άρθρωσης του ώμου και να πραγματοποιήσει επισκευές χρησιμοποιώντας μικρά χειρουργικά εργαλεία.

Το αποτέλεσμα της αρθροσκόπησης του ώμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης του τραυματισμού σας και του κατά πόσον έχετε υποβληθεί ή όχι σε προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στον ώμο σας. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ακόμη και με επιτυχείς αρθροσκοπικές επεμβάσεις, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι μακροπρόθεσμοι περιορισμοί σε δραστηριότητες όπως η ρίψη μπέιζμπολ ή το γκολφ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment