PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τι ευθύνεται για τα τρελά μποτιλιαρίσματα στο Περιστέρι


Ουρές χιλιομέτρων δημιουργούνται καθημερινά σε όλο το Περιστέρι προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στους οδηγούς.

Όλοι οι μεγάλοι δρόμοι της πόλης όπως για παράδειγμα η λεωφόρος Θηβών, η λεωφόρος Αθηνών, η Κωνσταντινουπόλεως κ.α. από νωρίς το πρωί «μπλοκάρουν» με τους οδηγούς να χαλάνε πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί αισθητά κάνοντας ανυπόφορες τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης γι’ αυτή την κατάσταση έχει ο δακτύλιος που επανήλθε το τελευταίο διάστημα μετατρέποντας την Αθήνα σε μια πόλη δύο ταχυτήτων.

Μπορεί οι μετακονήσεις στο κέντρο να έχουν διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που εντάσσεται και το Περιστέρι, οι μετακινήσεις γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.

Ενδεικτικό είναι ότι στη λεωφόρο Κηφισού οι ώρες αιχμής έχουν επεκταθεί μέχρι τις 11 το πρωί (από τις 7.00) και μέχρι τις 7 τα απογεύματα (από τις 15.00).

Σημαντικό ρόλο στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο παίζει και ο κορωνοϊός με την ασφυξία στα μέσα μαζικής μεταφοράς να οδηγεί τους πολίτες στην επιλογή του αυτοκινήτου.

Για το μεγάλο πρόβλημα της κίνησης οι ειδικοί υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα εφαρμογής μέτρων που προωθούν την έξυπνη κινητικότητα και τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό.

Για να αλλάξει αυτή η καθημερινή ταλαιπωρία είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση των δρομολογίων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Προαστιακό προς όφελος της αποσυμφόρησης των οδικών δικτύων.

Οπλιστείτε με υπομονή και προσθέστε στους χρόνους μετακίνησης την αναμενόμενη ταλαιπωρία του «σταμάτα, ξεκίνα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού στο Περιστέρι

Peristeri News

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Leave a Comment