PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τι δείχνει δημοσκόπηση της RASS λίγο πριν τις εκλογές


Πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν τις εκλογές, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου να συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,7% και την Ελληνική Λύση 3,4%.

Στο 1,6% και 1,5% αντίστοιχα μετρώνται η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη, αρκετά μακριά από το 3% που θα τους εξασφάλιζε την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τη σωστή διαχείριση της οικονομίας, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η απάντηση «κανέναν» με 27,8%, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό 22,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης, 6,9%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρείται στην κορυφή με 43%, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας εδραιώνει το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη θέση. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταγράφεται με 34,7% θετικές γνώμες έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Στο 27% είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 14,6% και ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 14,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 49%, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά το 25,1% και «κανένας από τους δύο» το 24,9%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία φαντάζει το απόλυτο φαβορί στη συνείδηση των περισσότερων συγκεντρώνοντας ποσοστό 73,9% έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα απαντά το 1,6% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment