PeristeriNews.gr
Πολιτική

Tι αποφάσισαν για την Ελλάδα Μέρκελ – Σαρκοζί



Την υποχρεωτική μείωση του ελλείμματος σε μηδενικά όρια για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης προβλέπουν οι αποφάσεις που πήραν οι δύο ηγέτες.

Την υποχρεωτική μείωση του ελλείμματος σε μηδενικά όρια για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης προβλέπουν οι αποφάσεις που πήραν Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Παρίσι. Πρακτικά, «μυρίζει» νέα μέτρα και, μάλιστα, εισαγωγής, αφού προτείνεται η δημιουργία οικονομικού διευθυντηρίου στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των προτάσεων είναι η θέσπιση το πολύ σε ένα χρόνο «χρυσού κανόνα» για το χρέος και τα ελλείμματα, ο οποίος θα κατοχυρώνεται συνταγματικά, χωρίς δηλαδή να απαιτείται σχετική συναινετική συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, προτείνεται η δημιουργία ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη, που θα αποτελείται από τους ηγέτες των κρατών και θα συνεδριάζει δύο (ή περισσότερες αν κριθεί απαραίτητο) φορές τον χρόνο για την πολιτική που θα ακολουθείται. Οι αποφάσεις δηλαδή θα λαμβάνονται για εμάς, αλλά χωρίς εμάς…

Γερμανία και Γαλλία κάνουν επίσης την αρχή για κοινή φορολογία, καθώς θα επιβάλλουν κοινό φόρο στις επιχειρήσεις. Ο φόρος αυτός θα είναι εναρμονισμένος στη φορολογική του βάση και θα τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Τέλος, αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί κατέστησαν σαφές ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται προς το παρόν.

Το γαλλογερμανικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα παρουσιαστεί επισήμως σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment