PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θύμα βιασμού αντιπαρατέθηκε με τον Ομπάμα υποστηρίζοντας την οπλοκατοχή


Μία 30χρονη γυναίκα, η οποία προ δεκαετίας είχε πέσει θύμα βιασμού, αντιπαρατέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα της οπλοκατοχής ζωντανά στην τηλεόραση.

Η Κίμπερλι Κόρμπαν εμφανίστηκε σε κανάλι εθνικής εμβέλειας των ΗΠΑ την Πέμπτη το βράδυ, κατηγορώντας τον κ. Ομπάμα, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή, ότι «θέλει να αφαιρέσει τα όπλα από τους Αμερικανούς πολίτες».

«Σαν θύμα βιασμού το οποίο έχει επιζήσει και σαν μητέρα δύο μικρών παιδιών, το να μπορώ να αγοράρω πυροβόλο όπλο της επιλογής μου και να μπορώ να το έχω μαζί μου όποτε θεωρώ ότι πρέπει για την ασφάλεια της οικογένειάς μου μου μοιάζει βασική ευθύνη μου ως γονέα», ανέφερε η κ. Κόρμπαν στην εκπομπή του CNN «Όπλα στην Αμερική».

«Έχω θυματοποιηθεί μία φορά και αρνούμαι να επιτρέψω κάτι τέτοιο να συμβεί ξανά σε εμένα ή στα παιδιά μου», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατοι περιορισμοί τους οποίους έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνουν δυσκολότερη την απόκτηση όπλου για πολίτες όπως η ίδια.

Ο κ. Ομπάμα, απαντώντας της, χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την ιστορία και την επαίνεσε για το θάρρος της να την μοιράζεται δημοσίως. Πρόσθεσε ότι, μολονότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι τα όπλα την καθιστούν πιο ασφαλή, δεν έχει καμία πρόθεση να της τα αφαιρέσει.

Ανέφερε ωστόσο ότι πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένος για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει όπλο ενάντια σε κάποιον ο οποίος θα του επιτεθεί άξαφνα, ενώ ανέφερε ότι η ύπαρξη πυροβόλων όπλων στα σπίτια μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά ατυχήματα.

Η κ. Κόρμπαν, πάντως, δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι της έδωσε μία «μη απάντηση» και ότι «απέφυγε το ερώτημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment