PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν


Θετικός στον κορωνοϊό έχει διαγνωστεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου πρόεδρου στο Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν εντοπίστηκε πριν από λίγο θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Μετά τη διάγνωση, που έγινε «με τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων», ο Μακρόν θα απομονωθεί για επτά ημέρες, θα συνεχίσει , ωστόσο, να εργάζεται και να ασκεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Την Τετάρτη, ο Μακρόν προήδρευσε της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και φιλοξένησε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για γεύμα εργασίας πριν από την πορτογαλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος ακύρωσε τα προγραμματισμένα ταξίδια του, μεταξύ των οποίων και μία επίσκεψη στο Λίβανο. Παράλληλα, το γραφείο εργάζεται για να εντοπιστούν όλες οι επαφές του Μακρόν κατά τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα καθώς ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρείται στενή επαφή του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ζαν Καστέξ θα μπει επίσης σε απομόνωση.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι ηγέτες κρατών που είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπμ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχουν επίσης αναρρώσει από Covid-19.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment