PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» στο Θέατρο Πέτρας


Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, θεατρική παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» την Τετάρτη 19-09-2012 και ώρα 21:00 στο θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη).

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στην κρίση να αντιπαραβάλλει τον πολιτισμό, την παράδοση, την παιδεία, τη δημιουργία.

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, θεατρική παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» την Τετάρτη 19-09-2012 και ώρα 21:00 στο θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

H παράσταση είναι μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα όμως από τη ματιά του Καζαντζάκη. Ο προαιώνιος ήρωας -σύμβολο γνώσης και προσφοράς- επιλέγει συνειδητά το σωματικό πόνο και τη θυσία, για να οδηγήσει τον άνθρωπο, όχι μόνο στη λύτρωση, αλλά και στην ψυχική και σωματική του ανάταση.

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα των Ευριπίδη, Μπρεχτ, Λόρκα, Γιάννη Ρίτσου. Την επιλογή και σύνθεση κειμένων έκανε η Σοφία Αδαμίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Δημουλή. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη -ζωντανά εκτελεσμένη- θα διαποτίσει όλη την παράσταση, με στόχο να διαφωτίσει και να ενεργοποιήσει τις συνειδήσεις όλων όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες του Θεάτρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment