PeristeriNews.gr
Οικονομία

Θα προχωρήσουν οι επενδύσεις


Την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων εξέφρασε η πλευρά του Κατάρ κατά την πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής που συστάθηκε μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελλάδας και της Κυβέρνησης του Κατάρ.

Η πρώτη συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Κατάρ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση τονίζεται πως “η πλευρά του Κατάρ εξέφρασε την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων”.

Στη συνάντηση προήδρευσαν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις Χάρης Παμπούκης και ο επικεφαλής της Αρχής επενδύσεων του Κατάρ Αχμέντ Αλ Σαγιέντ.

Ο Χάρης Παμπούκης δήλωσε ότι “η συζήτηση αφορούσε τόσο θέματα οργάνωσης των επαφών, όσο και ποιές επενδύσεις θα υπαχθούν στους τομείς που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές. Οι σχέσεις είναι άριστες και όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν ισχύουν”.

Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του Κατάρ δήλωσε “ευτυχής που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και όχι τελευταία” και τόνισε:

“Επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον μας για επενδύσεις και μελετάμε διάφορες προτάσεις και πώς θα προχωρήσουμε σε αυτές. Το κλίμα είναι θετικό. Η επόμενη συνάντηση συμφωνήσαμε να γίνει στην Ντόχα στα τέλη Νοεμβρίου”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment