PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θα κλείσει η «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης



Η Πολιτεία θα κλείσει την “στρόφιγγα” της χρηματοδότησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το επόμενο πρωτάθλημα κιόλας, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της.

Η Πολιτεία θα κλείσει την “στρόφιγγα” της χρηματοδότησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το επόμενο πρωτάθλημα κιόλας, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιώργος Νικητιάδης, μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Παράλληλα, ο κ.Νικητιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την βία, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.

“Ζητήσαμε από την ΕΠΟ την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου της από την επόμενη Γενική Συνέλευσή της. Αν αυτό δεν γίνει, η Πολιτεία θα διακόψει κάθε χρηματοδότηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, ήταν το σαφές μήνυμα του κ.Νικητιάδη προς την ΕΠΟ. “Πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για τη ρίψη κροτίδων και για την οποιαδήποτε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο”, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. “Για επεισόδια που γίνονται στις κερκίδες, είτε στις φυσούνες, είτε μέσα στο γήπεδο, θα πρέπει να προβλέπονται ποινές που θα ξεκινούν από μηδενισμό μιας ομάδας, θα μειώνουν τη βαθμολογία της ή και θα την αποκλείουν από το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρξουν ποινές, με τις οποίες θα μειώνεται η βαθμολογία των ομάδων από 6 έως 9 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα πρέπει να προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός”.

Ο κ.Νικητιάδης ανέφερε στη συνέχεια, πως μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με διατάξεις που θα ενισχύουν τον ρόλο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, που θα αυστηροποιούν τις ποινές, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για την δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. “Αποτελούν “γάγγραινα” περίπου 2.500 οπαδοί, που απομακρύνουν από τα γήπεδα εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει προγραμματίσει να έρθει άμεσα σε επαφή με τους προέδρους που έχουν μισθώσει γήπεδο υπό τον έλεγχο της ΓΓΑ και θα τους επισημάνει, ότι με το παραμικρό επεισόδιο που θα γίνεται θα καταγγέλλεται η σύμβαση. Όπως μας είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα γίνουν επαφές με τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ, για να γίνει ξεκάθαρο, ότι δεν θα υπάρχουν από καμία κρατική πηγή έσοδα, αν συνεχίσουν να γίνονται επεισόδια στα γήπεδα. Γιατί να χρηματοδοτούμε ένα ποδόσφαιρο που μας ντροπιάζει; αναρωτήθηκε ο κ. Νικητιάδης.

Όταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ρωτήθηκε ποιός είναι υπεύθυνος για τα επεισόδια, υπογράμμισε: “Το ζήτημα δεν είναι να βρούμε ποιος έχει τις ευθύνες. Αυτό που έχει σημασία είναι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Η Πολιτεία, ο ΟΠΑΠ, η ΕΡΤ και η ΓΓΑ βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αυτό θα σταματήσει. Ο κ. Πιλάβιος μας είπε, ότι στις 3 Ιουνίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και εμείς θα περιμένουμε να δούμε αν θα εφαρμοστούν αυτά που θέσαμε ως όρους». Όσον αφορά στο θέμα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, ο κ.Νικητιάδης τόνισε: “Εμείς σεβόμαστε τους κανονισμούς της UEFA. Στόχος μας είναι να μην πειραχθεί το αυτοδιοίκητο και να παραμείνει όπως είναι και στις άλλες χώρες. Δεν έχουμε προοπτικές κατάργησης του αυτοδιοίκητου και ελπίζουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μητσοτάκης: Μετά τα POS στις ταμειακές 50% κάτω οι απώλειες από ΦΠΑ

Peristeri News

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Peristeri News

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ

Peristeri News

Leave a Comment